ГоловнаНовини ЖКГВодопостачанняКиянам пояснили тонкощі нарахування плати за воду

Киянам пояснили тонкощі нарахування плати за воду

«Київводоканал» пояснив принципи нарахування плати за холодну воду після завершення терміну повірки лічильників – 1 березня 2015 року.

«Київводоканал» роз‘яснює киянам принципи нарахування плати за холодне водопостачання власникам квартир, які не повірили лічильники води до встановленого строку. Відповідне пояснення надали в прес-службі компанії.

«Після 1 березня власники квартир з повіреними лічильниками, як і раніше платитимуть за водопостачання згідно з їхніми показниками, а власники помешкань без лічильників – за загальнобудинковими приладами обліку. Для власників квартир, які вчасно не повірили лічильники, нарахування платежів за холодне водопостачання та водовідведення здійснюватиметься також за будинковим лічильником у межах норми водоспоживання», – сказав директор розрахункового департаменту ПАТ «АК «Київводоканал» Станіслав Каплуненко.
 
Нагадаємо, КМДА встановила  термін проведення повірки квартирних лічильників води до 1 березня 2015 року.
 
Зазначимо, формула нарахувань в помешканнях без лічильників визначена Постановою КМУ від 21.07.2005 №630 – це різниця між загальними показниками будинкового лічильника, показниками усіх квартирних лічильників і підприємців, які орендують приміщення в цьому будинку, що розподіляється між споживачами, які не мають квартирних засобів обліку, пропорційно до кількості мешканців, зареєстрованих у квартирі.
 
Показники загальнобудинкових приладів обліку холодної води щомісяця фіксуються уповноваженими працівниками ЖЕО і Київводоканалу, а потім передаються ЖЕО в ГІОЦ для формування квитанцій на оплату.
 
Більш детальну інформацію щодо принципи нарахування плати за холодну воду дивіться тут.
 
Як раніше повідомляла «Україна Комунальна», Мінрегіон не рятуватиме підприємства водопровідно-каналізаційного господарства від ймовірного банкрутства, а українців від можливого безводдя.
 
Коментарі (0)