ГоловнаНовини ЖКГПодіїМінрегіон не рятуватиме водоканали від банкрутства

Мінрегіон не рятуватиме водоканали від банкрутства

Мінрегіон не рятуватиме підприємства водопровідно-каналізаційного господарства від ймовірного банкрутства, а українців від можливого безводдя. Про це йдеться у відповіді Міністерства на колективне звернення водопостачальних підприємств.

Наприкінці минулого року ІА «Україна Комунальна» проводило Всеукраїнську галузеву конференцію «Механізми забезпечення водопостачання в кризовий період»

Цей захід став дискусійним майданчиком, на якому представники підприємств водопровідно-каналізаційного господарства країни, Мінрегіону, НКРЕКП, бізнесу та ЗМІ обговорювали проблеми функціонування водопостачальних підприємств. 
 
Зокрема, одним з головних питань, на яких зупинялися учасники конференції, був аналіз змін, які відбулися у законодавстві протягом кризового для України 2014 року, та їхній вплив на ефективність діяльності підприємств ВКГ. 
 
По завершенню конференції її учасники надали «У.К.» свої письмові пропозиції щодо порушуваних проблем, і на їх основі було направлено колективне звернення до відповідального Міністерства.
Натисність для збільшення
 
Майже через три місяці, сьогодні «Україна Комунальна» отримала на нього відповідь.
Натисніть для збільшення
 
Більшість пропозицій Міністерством була відхилена. Мінрегіон не бачить потреби у розробці типового договору на надання виконавцем послуг із централізованого постачання холодної води та послуг з водовідведення (з використанням внутрішньобудинкових систем) та перегляді норм Порядку формування тарифів на послуги з централізованого постачання холодної води, водовідведення (з використанням внутрішньобудинкових систем).
Натисніть для збільшення
Натисніть для збільшення
Натисніть для збільшення
 
Окрім того, Міністерство не планує рятувати водоканали від рахунків із спеціальним режимом використання, призначених для зарахування коштів, які вносяться споживачами послуг з централізованого водопостачання та водовідведення, на користь енергопостачальних підприємств та міжнародних фінансових організацій.
Натисніть для збільшення
 
Зауважимо, у січні цього року ІА «Україна Комунальна» виступала організатором прес-конференції «Введення спецрахунків – шлях до соціальної катастрофи». У її ході директори водопостачальних підприємств підкреслили, що введення таких рахунків приведе водоканали до банкрутства, а самим українцям загрожуватиме безводдям.
 
Примітно, відповіді Мінрегіону щодо інтерв’ю з Міністром регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства Генадієм Зубком «Україна Комунальна» чекає досі, хоча інформаційне агентство з відповідним листом зверталося двічі, і ще в середині грудня минулого року. 

 

 
Коментарі (0)