ГоловнаНовини ЖКГФінансування ЖКГКиянам повернули гроші за комуналку

Киянам повернули гроші за комуналку

Комунальні керуючі компанії, які надають послуги з утримання будинків і прибудинкових територій, справили перерахунок за неякісні або надані не в повному обсязі компослуги

Комунальні керуючі компанії, які надають послуги з утримання будинків і прибудинкових територій, справили перерахунок за неякісні або надані не в повному обсязі компослуги, повідомляє Хроніка.інфо.

За оцінками міських чиновників, сума перерахунку склала понад 4,7 млн ​​грн. А його результати кияни побачать у платіжках вже у вересні.

«Ми провели аналіз звернень людей за якістю роботи комунальних житлово-експлуатаційних дільниць (ЖЕКів). Там, де підтвердилися факти ненадання або неякісного надання окремих послуг - зробили перерахунок », - сказав заступник голови КМДА Петро Пантелєєв.

За його словами, горе-комунальників карали за погано прибрані двори, темні під'їзди, сухі клумби біля будинків і пожовклі газони. Крім того, перерахунок робили через неякісне обслуговування ліфтів, систем диспетчеризації, вентканалов.

У КМДА зазначили, що порушення були виявлені Житлово-комунальною інспекцією, яка в свою чергу реагувала на скарги городян, підтверджуючи факти надання неякісних послуг.

Нагадаємо, що в серпні міська влада вдвічі підвищили тарифи на послуги з обслуговування прибудинкових територій. Так, замість 2,8 грн / кв.м кияни тепер платять 5,8 грн / кв.м. А якщо не встигнуть з оплатою до 20-го числа місяця, то все 6,43 грн / кв.м.

При цьому міська влада закликали киян бути пильними і повідомляти про неякісно надані послуги і виконані роботи. На думку чиновників, контролювати роботу підрядників повинні самі городяни. А щоб уникнути зловживань, була створена Житлово-комунальна інспекція. Яка повинна перевіряти достовірність скарг мешканців багатоповерхівок.

 

 
Коментарі (1)
Коля Пухов
07 Вересня 2017 p. 20:30
У травні і червні 2017 року субсидій взагалі не було. У платіжці за липень була зазначена субсидія, але настільки мізерна, що навіть менша за знижку. А якщо є субсидія , то знижка не застосовується. Отже , виходить, що субсидіантам була нарахована сума до сплати більша, ніж несубсидіантам....