ГоловнаВибір редакціїОпалювальний сезон 2023-2024Киянам завершили опалювальний сезон

Киянам завершили опалювальний сезон

«Київенерго» повністю відключило від опалення житловий фонд міста. Продовжують опалюватись лише заклади освіти та об’єкти соціально-побутової сфери.

Фахівці ПАТ «Київенерго» завершили процес відключення споживачів від опалення, розпочався 16 квітня згідно з розпорядженням Київської міської державної адміністрації № 542 «Про завершення опалювального сезону у місті Києві» від 15 квітня. Про це «Україні Комунальній» повідомили у прес-службі «Київенерго».

Станом на сьогодні, 24 квітня від опалення відключено 99%, або 16,4 тис. столичних споживачів, які перебувають у межах відповідальності компанії. Досі опалюються 173 споживачі, серед яких дитячі садочки, школи, лікарняні заклади та об’єкти соціально-побутової сфери. Їхнє відключення здійснюється лише за заявками самих споживачів.

Слід зазначити, що за словами Міністра регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ Геннадія Темника, також продовжують опалюватись об’єкти соціальної сфери у Севастополі, Сумській, Чернівецькій та Чернігівській областях.  

За статистикою «Київенерго», впродовж опалювального періоду 2012 – 2013 років у столиці сталося 3,6 тис. пошкоджень тепломереж, що на 4,5% менше порівняно із попереднім опалювальним сезоном 2011 – 2012 років. Зменшення кількості пошкоджень вдалося досягти за рахунок заміни та реконструкції тепломереж упродовж попередніх двох років. Нагадаємо, раніше екс-перший заступник голови КМДА Олександр Мазурчак наводив дані, згідно з якими чисельність аварій на тепломережах міста у 2012 році зменшилась на 23%.

«Опалювальний сезон закінчився, але «Київенерго» вже розпочало підготовку до наступного періоду. Ми плануємо заміну тепломереж, оновлюватимемо теплоджерела», –  зазначив генеральний директор компанії Олександр Фоменко.

Нагадаємо, опалювальний сезон в об'єктах соцсфери розпочався 8 жовтня; у житловому фонді – з 10 жовтня. 

Тарас Ібрагімов

 
Коментарі (0)