ГоловнаНовини ЖКГФінансування ЖКГКияни «кинулися» за субсидіями на оплату ЖКП

Кияни «кинулися» за субсидіями на оплату ЖКП

Кияни стали частіше звертатися за субсидіями для відшкодування витрат на житлово-комунальні послуги. При цьому, середній розмір наданої пільги також виріс.

Протягом січня 2015 року за субсидіями для відшкодування витрат на ЖКП звернулось 7,4 тис. домогосподарств, що на 106,1% більше, ніж у січні 2014 року. Про це «Україні Комунальній» повідомили в прес-службі Головному управлінні статистики у Києві.

Згідно з повідомленням, середній розмір призначеної субсидії для відшкодування витрат на оплату житлово-комунальних послуг на домогосподарство у січні 2015 року. збільшився у порівнянні з відповідним періодом минулого року на 163,8% і становив 446,9 грн.
 
У січні 2015 року отримували субсидії для відшкодування витрат на оплату житлово-комунальних послуг та електроенергії 45,8 тис. домогосподарств, що на 34,7% більше ніж у січні 2014 року.
 
Домогосподарства, які отримують субсидії, за кількістю членів переважно складаються із однієї особи (67,5% від загальної кількості домогосподарств).
 
У січні 2015 року 6,5 тис. домогосподарств призначено субсидії для відшкодування витрат на оплату житлово-комунальних послуг, що становило 88,4% від загальної кількості домогосподарств, які звернулися за субсидіями. 
 
Загальна сума субсидій, призначених домогосподарствам для відшкодування витрат на оплату житлово-комунальних послуг, у січні 2015 року становила 2,9 млн грн, що на 399,0%  більше відповідного періоду 2014 року.
 
Як раніше повідомляла «Україна Комунальна», українці не помітили позитивних змін у системі отримання субсидій, яка мала би удосконалитись. На думку громадян, нові субсидії не рятують від підвищення тарифів.
 
Коментарі (0)