ГоловнаНовини ЖКГТеплоенергетикаКияни обманом намагаються уникнути плати за тепло

Кияни обманом намагаються уникнути плати за тепло

Кияни обманом намагаються домогтися перерахунку тарифу за опалення. Щоб знизити температуру у квартирах до приходу комісії, яка складає акт про неякісне надання послуги, мешканці столиці відкривають вікна.

Кияни намагаються обдурити комунальні служби, відкриваючи вікна до приходу комісії, яка визначає надання неякісних послуг з опалення будинків, для того, щоб домогтися перерахунку вартості тарифу за опалення. Про це розповіли в одному з комунальних підприємств столиці, передає «ГолосUA».

«Заявки щодо створення комісій, які фіксують неякісні комунальні послуги, не мали масового характеру. Коли відповідні заявки надходили, комунальники передавали їх у «Київенерго» і на наступний день приїжджали фахівці і заміряли температуру. Варто відзначити, що в деяких випадках виміри не відхилялися від затверджених нормативів. Тобто, заявляли про 16-17 градусів, а насправді було 19-12 градусів тепла. Люди зловживають своїм правом, щоб не платити. А потім з'ясовувалося, що вікна в квартирах були спеціально відкриті», - розповів комунальник.

Окрім того, він додав, що до складу комісії обов'язково входять не тільки представники компанії «Київенерго», але і працівники ЖЕКів.

Нагадаємо, Кабмін закликає українців скористатися механізмом перерахунку плати за опалення в разі некоректного надання послуги. За словами чиновника, в разі, якщо в оселі 12 градусів Цельсія, то сплачувати по цьому рахунку взагалі не потрібно.

 
Коментарі (0)