ГоловнаКоментаріТарифи ЖКГУряд назвав ціну за кожен градус недоотриманого тепла

Уряд назвав ціну за кожен градус недоотриманого тепла

Кабмін закликає українців скористатися механізмом перерахунку плати за опалення в разі некоректного надання послуги. За словами чиновника, в разі, якщо в оселі 12 градусів Цельсія, то сплачувати по цьому рахунку взагалі не потрібно.
В Україні працює механізм перерахунку плати за опалення в разі надання послуги в неповному обсязі. Зокрема, за кожен градус у квартирі якій нижче 18 градусів, рахунок повинен бути зменшений на 5%. Про це повідомив Прем’єр-міністр Арсеній Яценюк.
 
«Наприклад, якщо в вашій квартирі температура не 18 градусів, а 16 градусів, то це означає, що рахунок за житлово-комунальні послуги за цей період повинен бути зменшений на 10%. В тому випадку, якщо температура в вашій оселі 12 градусів, то ви взагалі не повинні сплачувати по цьому рахунку. Але для цього так само зробіть акт, передайте його до підприємства теплокомуненерго. І це підприємство зобов’язане, я підкреслюю, зобов’язане здійснити перерахунок того рахунку, який виставлений в вашу квартиру», - сказав пан Яценюк.
 
Чиновник закликає громадян, в квартирах яких температура нижча 18 градусів Цельсія, звертатися до підприємства теплокомуненерго, ЖЕК чи ОСББ з проханням запросити комісію, яка складе акт. 
 
Окрім того, обов’язково потрібно запитати номер заявки, яка зареєстрована як ваш телефонний дзвінок.
 
«Протягом 72 годин така комісія повинна негайно прибути, заактувати температуру. І в тому випадку, якщо протягом 72 годин така комісія не прибула, ви маєте право самостійно скласти відповідний акт. І для того, щоб цей акт був достовірний, будь ласка, запросіть своїх сусідів по будинку для того, щоб вони засвідчили двома підписами, що температура в вашій квартирі дійсно нижче 18 градусів», - підкреслив чиновник.
 
 
Поміж тим, пан Прем’єр заявив, що наразі уряд працює над забезпеченням необхідних запасів вугілля на енергоринку. Зокрема, це стосується частини фінансування.
 
«Тому відключення електричної енергії можуть відбуватися тільки по тим населеним пунктам, де пошкоджені електричні лінії внаслідок погодних умов. І позавчора під моїм головуванням відбувалося засідання Державної комісії з надзвичайних ситуацій. Я поставив на особливий контроль кожного керівника області, району і міста», - резюмував очільник Кабміну.
 
Як повідомляла «Україна Комунальна» раніше, громадяни зможуть заощадити на опаленні до 20% вартості послуги. У всякому випадку, про це заявляє Мінрегіон, адже, українцям нарахують плату лише за фактично спожите тепло.
 
Коментарі (3)
Коля Пухов
11 Січня 2016 p. 20:39
Враньё. Холодных квартир и холодных комнат имеется очень много, но я не знаю ни одного случая уменьшения платы за отопление по этой причине. Даже если комиссия из ЖЕКа приходит, то они выбирают для своего визита самый тёплый и солнечный день, а не тогда , когда действительно было холодно. Потом вы можете повесить в комнате даже несколько термометров, но они на ваши термометры не обратят никакого внимания, а принесут свой, который покажет 18 градусов.
Коля Пухов
14 Січня 2016 p. 22:20
А насамкінець зроблять самого споживача винуватим у тому, що у його квартирі холодно.
Коля Пухов
14 Січня 2016 p. 22:18

Отримавши платіжки за грудень споживачі були неприємно здивовані новим видом узаконеного шахрайства: виявляється, що субсидія на опалення повністю скасовується, якщо нарахована сума менша за суму субсидії. Тобто, чиновники можуть штучно написати велику суму субсидії, і таким способом повністю споживачів її позбавити. Так вони і зробили у грудні 2015 року з оплатою за опалення. -----Навіть я не міг наперед спрогнозувати, що чиновники-можновладці можуть опуститися до такого наглого способу здирництва та обману...