ГоловнаНовини ЖКГБлагоустрійКияни обурились заміною світильників у Маріїнському парку

Кияни обурились заміною світильників у Маріїнському парку

Днями на вході до столичного Маріїнського парку встановили нові ліхтарі, і це спровокувало у мережі хвилю обурення

Днями на вході до столичного Маріїнського парку встановили нові ліхтарі, і це спровокувало у мережі хвилю обурення. Кияни вимагали пояснень, навіщо комунальники замінили післявоєнні ліхтарі, які багато десятиліть були одними із символів парку.

У КП «Київміськсвітло» пояснили, що світильники були замінені, оскільки перебували в аварійному стані. Був проведений капітальний ремонт мереж зовнішнього освітлення із заміною ртутних та натрієвих світильників на світлодіодні світильники згідно з рішенням Київської міської ради.

– Вся проєктна документація передбачена для проведення капітального ремонту з заміною наявних опор на паркові декоративні опори DHU-08 виробництва Іспанії у кількості 187 шт, – інформують у КП «Київміськсвітло». – Окрім того, замінені старі опори мали пластмасову основу, і тільки частина кронштейнів була чавунного лиття (понад 60 цих опор було пошкоджено у період «Революції гідності» у 2013-2014 рр.).

Нові паркові опори – повністю із чавунного лиття, мають світлодіодний світильник, а також є антивандальними. Також повідомляється, що було замінено два опорних світильники при вході до парку, які довгий час перебували в експлуатації та знаходились в аварійному стані.

 

 
Коментарі (0)