ГоловнаНовини ЖКГТарифи ЖКГКияни позбуваються боргів за комунальні блага

Кияни позбуваються боргів за комунальні блага

У вересні мешканці столиці скоротили свої борги за житлово-комунальні послуги майже на 350 млн грн. Загалом же за 9 місяців цього року кияни сплатили за «комуналку» більше 4,5 млрд дол.

У січні-вересні у Києві населення сплатило за житлово-комунальні послуги, враховуючи погашення боргів попередніх періодів, 4,6 млрд грн  (106,9% нарахованих за цей період сум). Це майже на 350 млн грн. більше показників попереднього місяця. Про це свідчать дані Головного управління статистики у м. Києві.

Розмір заборгованості киян за ЖКП на кінець вересня складав 1, 3 млрд грн.

«У загальній сумі заборгованості не враховані дані заборгованості населення підприємствам-банкрутам (організаціям, установам) та підприємствам, які призупинили діяльність, включаючи ті, на які порушено справу про банкрутство», - зазначають у відомстві.

В кінці вересня таких підприємств нараховувалось 16. Загальна сума заборгованості населення міста зазначеним підприємствам становила 6,7 млн грн.

На виконання постанови Кабінету Міністрів України від 27.06.03 № 976 «Про затвердження Порядку погашення реструктуризованої заборгованості та внесення поточних платежів за житлово-комунальні послуги», у січні–вересні 2015р. з населенням було укладено 1414 договори. Загальна сума, на яку було укладено договори в частині погашення реструктуризованої заборгованості, становила 7,8 млн грн, а сума внесених платежів з урахуванням довгострокових договорів склала 18,4 млн грн.

Як повідомляла «Україна Комунальна» раніше, у Києві у період з січня по серпень 2015 року жителі міста сплатили за житлово-комунальні послуги, включаючи погашення боргів попередніх періодів, 4,232 млрд грн (107,4% нарахованих за цей період сум). Це на 300 млн грн. більше порівняно з показниками за попередній місяць.

 
Коментарі (0)