ГоловнаНовини ЖКГВодопостачанняКияни скоротили обсяги споживання води

Кияни скоротили обсяги споживання води

Цього року мешканці столиці стали споживати менше води. У порівнянні з минулим, її використали на мільйони кубометрів менше. Загалом, за останні 10 років обсяг спожитої киянами води скоротився на 36%.

За півріччя 2014 Київ спожив майже 143 млн кубометрів питної води. Це майже на 7 млн м куб. менше, аніж за аналогічний період минулого року. Про це «Україні Комунальній» повідомили в прес-службі «Київводоканалу».

Згідно з підсумками півріччя 2014 року, за шість місяців споживачам було подано в мережу 142,7 млн м куб. води.  Зокрема, Дніпровською водопровідною станцією – 36,3 млн м куб., Деснянською – 90 млн м куб., артезіанськими насосними водопровідними станціями – 16,4 млн м куб., з яких через бюветні комплекси – 30 тис. м куб. Середньодобова подача становила близько 790 тис м куб. питної води.
 
«У порівнянні з аналогічним періодом минулого року обсяг спожитої води зменшився майже на 7 мільйонів кубометрів, а взагалі протягом 10-ти років: за період з 2004 по 2014 роки подача води скоротилася приблизно на 36%», – підсумували у прес-службі.
 
Як раніше повідомляла «Україна Комунальна», Рада створила тимчасову слідчу комісію, яка буде перевіряти діяльність природних монополій з енерго-, газо - і водопостачання. ТСК розбереться, де в складі тарифів є реальні витрати, а де – корупційна складова.
 
Коментарі (0)