ГоловнаНовини ЖКГФінансування ЖКГКияни заборгували за тепло близько 3,9 млрд гривень

Кияни заборгували за тепло близько 3,9 млрд гривень

Найбільш критична ситуація з розрахунками населення та ЖЕО за опалення і гарячу воду в Шевченківському та Деснянському районах.

Найбільш критична ситуація з розрахунками населення та ЖЕО за опалення і гарячу воду в Шевченківському та Деснянському районах.

Заборгованість столичних споживачів теплової енергії перед ПАТ "Київенерго" на 1 грудня збільшилась на 1 млрд гривень і склала 3.9 млрд гривень. 

Про це повідомляє "РБК-Україна" з посиланням на прес-служба компанії. 

"Найбільшу заборгованість за тепло, опалення і гарячу воду перед "Київенерго" мають населення і ЖЕО столиці - 2.1 млрд грн та 744 млн грн відповідно", - йдеться у повідомленні.

Крім цього, зазначають, що суттєву заборгованість за опалення та гарячу воду накопичив державний бюджет.

"На 1 грудня 2017 р. заборгованість організацій, які фінансуються з держбюджету, становила 100.6 млн грн, а борг держбюджету з компенсації пільг та субсидій за теплоенергію - 604 млн грн", - повідомляють у компанії.

При цьому найбільш критична ситуація з розрахунками населення та ЖЕО за опалення і гарячу воду в Шевченківському та Деснянському районах.

Нагадаємо, 26 грудня в "Київенерго" повідомили, що борг споживачів Києва за електроенергію перед ПАТ "Київенерго" склав понад 800 млн гривень.

 

Раніше повідомлялося, що в Києві 70% тепломереж вже вичерпали свій 25-річний ресурс експлуатації та потребують заміни.

На початку листопада поточного року у "Київенерго" допустили відключення електроенергії у Києві через перевантаження або відсутність профілактики внутрішніх електромереж.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що борг Києва за опалення і гарячу воду залишився на рівні минулого місяця. Зокрема, заборгованість столичних споживачів тепла перед "Київенерго" на 1 жовтня склала 2,6 млрд гривень. Найбільшу заборгованість за тепло, опалення і гарячу воду перед "Київенерго" мають населення та ЖЕО столиці - 1.3 млрд гривень і 682 млн гривень відповідно.

 

 
Коментарі (1)
Коля Пухов
01 Січня 2018 p. 04:52
Приписування штучних боргів триває: "Євро-Реконструкція" вже котрий місяць не зараховує внесену плату за гарячу воду. Споживач вніс плату і має чек, але "Євро-Реконструкція" продовжує цю суму у наступних платіжках зазначати як борг. Неодноразові звернення до служби 15-51 із цього приводу не допомогли. Мабуть прийдеться шукати міжнародні організації із захисту прав споживачів.