ГоловнаКоментаріЕлектроенергетикаКиєву додали енергетичної впевненості

Києву додали енергетичної впевненості

Вчора ПАТ «Київенерго» ввело в експлуатацію нову підстанцію «Московська».

В Голосіївському районі Києва було введено в роботу нову підстанцію 110/10 кВ «Московська» з лінією електропередачі 110 кВ. Новозбудований об’єкт розміщений поряд із старою підстанцією потужності якої не вистачало, аби забезпечити потреби в елетроенергії Голосіївського та частини Печерського районів міста. Максимальна потужність нової підстанції складає 2х63 МВА (мегавольтампера).

Слід зазначити, що за останні 20 років дана підстанція – це це найбільший об‘єкт такого класу напруги у Києві. Фінансування будівництва підстанції здійснювалося за рахунок інвестиційної програми «Київенерго» та склало понад 228 млн грн.

Читайте також: Українці стали споживати більше електроенергії

Генеральний директор «Київенерго» Олександр Фоменко, відповідаючи на запитання «У.К.», зазначив, що: «Цього року інвестиції компанії в модернізацію становили 1 мільярд гривень. Відповідна інвестпрограма була подана НКРЕ та затверджена регулятором. Ми також залучили близько 300 мільйонів гривень кредитів на розвиток. Ці кошти також будуть закладені в тариф».

Побудована підстанція обладнана сучасними системами автоматичного захисту, трансформаторами та високовольтною комутаційною апаратурою, що в подальшому дозволить забезпечувати більш надійне живлення таких підстанцій центральної частини столиці, як «Протасівська», «Солом’янська», «Олімпійська», «Либідська» та «Одеська».

підстанція Московська

Тарас Ібрагімов

 
Коментарі (0)