ГоловнаВідеорепортажНадзвичайні подіїКиїв оминула небезпека затоплення нечистотами

Київ оминула небезпека затоплення нечистотами

Бортницька станція аерації працює у звичайному режимі. Нештатна ситуація, яка сталася цієї ночі на одному з трьох мулових полів БСА, виведених близько 10 років тому з експлуатації, ліквідована. Загрози підтоплення прилеглих територій немає.

За словами голова КМДА Олександра Попова, територія, на якій сталася аварія, не задіяна у технологічному процесі станції і не впливає на її роботу. Незважаючи на відсутність загроз для мешканців найближчих сіл та сільськогосподарських угідь, у прилеглі населені пункти направлено фахівців для моніторингу ситуації, - інформує прес-служба КМДА.

Як повідомляла «Україна Комунальна» раніше, 10 квітня близько 19:00 у Бориспільському районі Київської області на муловому полі №3 Бортницької станції аерації ПАТ «АК «Київводоканал», яке не експлуатується близько 10 років, в результаті інтенсивного танення великої маси снігу та високого підняття ґрунтових вод відбулося обводнення тіла дамби, яке призвело до втрати її стійкісних характеристик. Це спричинило прорив дамби в районі перепускного колодязя, внаслідок чого тала вода почала поступати в приймальний резервуар насосної станції.

О 20:00 на місце промиву прибули керівники міста та ПАТ «АК «Київводоканал». Після огляду місця аварії голова КМДА Олександр Попов прийняв рішення про залучення Державної служби України з надзвичайних ситуацій та військових до локалізації прориву.

О 5:45 11 квітня виток води припинено шляхом спорудження перемички та зміцнення обвалування в місці промиву, надзвичайна ситуація ліквідована.

Катерина Ляшевська

 
Коментарі (0)