ГоловнаНовини ЖКГПолітикаКиїв планує увійти до «ТОП-50» міст світу за рівнем придатності для життя

Київ планує увійти до «ТОП-50» міст світу за рівнем придатності для життя

Київрада внесла зміни до Стратегії розвитку міста Києва до 2025 року. Зокрема, серед стратегічних цілей на найближчі роки визначено підвищення рівня конкурентоспроможності економіки Києва та комфорту життя киян

6 липня, Київрада внесла зміни до Стратегії розвитку міста Києва до 2025 року. Зокрема, серед стратегічних цілей на найближчі роки визначено підвищення рівня конкурентоспроможності економіки Києва та комфорту життя киян, а також збереження історичної самобутності та розвиток культури у столиці.

Зокрема, за словами першого заступника голови КМДА Геннадій Пліс, це не нова Стратегія, а оновлена та актуалізована. Нова редакція структурована відповідно до ряду новоприйнятих загальнодержавних стратегічних документів. Вона містить операційні цілі, конкретні завдання та заходи щодо розвитку 15 секторів міського господарства, включає конкретні показники досягнення результатів.

«Якщо раніше це був текстовий документ, то зараз бачимо впорядкований і структурований, який складається зі стратегічного бачення та цілей. Документ включає 5 ключових пріоритетів розвитку столиці, які раніше були розпорошені за напрямами. Окрім того, додали нові індикатори системи моніторингу виконання Стратегії: зараз їх 219 замість 78. Тепер вони впорядковані за секторами та є не лише розрахунковими, а й міститимуть оцінку незалежних агентств. Також Стратегію доповнили новою ціллю – збереження історичної самобутності та розвиток культури у Києві», – наголосив Геннадій Пліс.

Він додав, що для об’єктивної оцінки до складу оновленого індексу комфорту життя було включено 50 показників, що характеризують ключові сфери життєдіяльності міста.

На сьогоднішній день, Київ суттєво відстає від інших східноєвропейських міст за рівнем валового регіонального продукту (ВРП) на душу населення. Державною стратегією регіонального розвитку на період до 2020 року передбачено щорічне зростання ВРП м. Києва (на душу населення) у середньому приблизно на 7%. Таким чином, столична влада поставила перед собою завдання забезпечити зростання рівня ВРП на душу населення міста майже вдвічі до 2025 року.

Стратегією сталого розвитку «Україна-2020» визначено ціль досягнення позиції «ТОП-30» до 2020 року.

Окрім того, до 2025 року Київ планує увійти до «ТОП-50» міст світу за рівнем придатності для життя.  

 
Коментарі (0)