ГоловнаНовини ЖКГБлагоустрійКиїв потрапив у десятку міст по забрудненості повітря

Київ потрапив у десятку міст по забрудненості повітря

Українська столиця зайняла 10-е місце в рейтингу У столиці України сьогодні зафіксовано один з найвищих показників забруднення повітря в світі.

 

Українська столиця зайняла 10-е місце в рейтингу У столиці України сьогодні зафіксовано один з найвищих показників забруднення повітря в світі. Такі дані наводить портал Iqair, який відстежує рівень забруднення повітря в режимі реального часу. Відзначимо, що на 9:00 індекс повітря Києва склав 76 при нормі в 50. Місто розташоване на 16-му місці в рейтингу. Відповідно, рівень забруднення повітря в українській столиці характеризується як "нездоровий для чутливих груп населення". При такому рівні атмосферного забруднення людям із захворюваннями дихальної системи радять одягати респіратори, в приміщеннях закривати вікна і включати очищувачі повітря, а також виключити спортивні заняття під відкритим небом.

Найгірша ситуація в російському Красноярську - це місто на першому місці з показником аж в 195. На другій позиції - місто Сан-Паулу (Бразилія); третє місце займає Джакарта (Індонезія). "Сусідами" Києва в рейтингу виявилися Катманду (Непал) і китайський Шанхай.

Раніше повідомлялося, що столиця України регулярно потрапляє в цей список, але такий шкідливий повітря в Києві не завжди. Він погіршується через погодні змін - особливо під час сильного туману. Шкідливі речовини не встигають зникати і накопичуються дуже швидко в нижніх шарах.

 

 

 
 
Коментарі (0)