ГоловнаФоторепортажБлагоустрійКиїв прикрашають гігантськими символами Європи із квітів

Київ прикрашають гігантськими символами Європи із квітів

До Дня Європи у Києві з'являться гігантські квіткові композиції. Викладуть їх на Співочому полі у вигляді національних символів країн, які створили Раду Європи в 1949 році.

У найближчі вихідні кияни та гості столиці зможуть побачити гігантські квіткові композиції у вигляді пам'яток європейських країн — наприклад, Ейфелеву вежу, Колізей, і навіть скульптури казкових персонажів — Русалочку з принцом і вікінгів. Їх покажуть 16 травня на Співочому полі в рамках святкування Дня Європи, повідомляє «Сьогодні».

Співробітники КО «Київзеленбуд» щодня висаджують тисячі квітів, адже композиції виставки «Україна Європейська» плануються величезні. «Тут будуть відображені національні символи країн, які створили Раду Європи в 1949 році: Бельгії, Данії, Ірландії, Італії, Люксембургу, Нідерландів, Норвегії, Британії, Франції та Швеції», — пояснюють в «Київзеленбуді», додаючи, що вже готовий символ європейської валюти євро, який до всього ж буде крутитися.

Родзинкою виставки стануть квітковий годинник Карла Ліннея (близько 120 кв. м), за яким усі бажаючі зможуть дізнатися точний час.

За годинником розміститься герб Люксембургу — червоний двухвостий лев із золотистим язиком.

Італію місятни зможуть впізнати завдяки Колізею. «Каркас Колізею вже встановлено, і композиція майже готова, залишилося лише пофарбувати його в сірий колір», — пояснюють комунальники.

Варто звернути увагу також і на шедевр Данії, де незабаром серед тисячі квітів з'являться казкові персонажі Русалоньки і Принца на кораблі. Правда, поки що можна лише подивитися на каркас корабля — він ще не прикрашений квітами.

А у центрі Співочого поля незабаром обіцяють викласти квітковий герб і прапор України.

Для відвідувачів квіткова виставка «Україна Європейська» відкриється 16 травня і буде працювати щодня з 9:00 до 21:00 аж до 14 червня.

 
Коментарі (0)