ГоловнаВибір редакціїОпалювальний сезон 2023-2024Київ заощадив на споживанні природного газу

Київ заощадив на споживанні природного газу

Цієї зими Київ заощадив 16% на споживанні природного газу. Такої економії вдалося досягти за рахунок впровадження енергозберігаючих технологій.

Столиця за опалювальний сезон 2014-2015 років заощадила 16% від загальної кількості спожитого природного газу (який використовується для вироблення теплової енергії) у порівнянні з минулим роком. Про це «Україні Комунальній» повідомили в прес-службі Київської міської державної адміністрації.

Згідно з повідомленням, такої економії вдалося досягти за рахунок впровадження енергозберігаючих технологій та комплексної підготовки до зими всіх комунальних служб міста.
 
«Всі без винятку житлові будинки були перевірені, а найбільш критичні, з позиції енерговитрат, були утеплені – встановлені нові вікна, відремонтовані дахи та двері, вдосконалено систему терморегуляції», – перший заступник голови Київської міської державної адміністрації Ігор Ніконов.
 
Водночас, за словами Ігоря Ніконова, аналіз ситуації цієї зими дозволив столичній владі визначити основні проблеми житлово-комунального господарства Києва, найбільші з яких – розбалансована система опалення та несанкціонований забір тепла.
 
Так, за допомогою тепловізійної зйомки було встановлено, що в багатьох квартирах міста системи опалення виведені на балкони і, фактично, гріють повітря. Тоді як за спожите тепло сплачують не лише власники таких помешкань, а й їхні сусіди.
 
«І щоб кияни чітко розуміли, скільки тепла споживається у всьому будинку, де найбільше енергії втрачається і як можна її зекономити, ми розробили енергопаспорт для кожного будинку, який обслуговується комунальними організаціями. На сьогодні вже підготовлено понад 7 тисяч таких документів – кожен охочий може з ними ознайомитися, звернувшись до власного ЖЕКу», – додав він.
 
Як раніше повідомляла «Україна Комунальна», Україна за 20 днів цього місяця «не вписалася» в обмеження споживання газу. Однак, в порівнянні з березнем минулого року, показники використання «блакитного» палива «впали» на 20%.
 
Катерина Білоус
 
Коментарі (0)