ГоловнаНовини ЖКГМіські проектиКиїв затвердив Програму підвищення енергоефективності та розвитку ЖКІ до 2020 року

Київ затвердив Програму підвищення енергоефективності та розвитку ЖКІ до 2020 року

Завданнями програми є проекти із енергозбереження, побудову інфраструктурних об'єктів, запровадження проекту співфінансування заходів з енергоефективності у будинках ОСББ та ЖБК,

Київська міська рада затвердила Комплексну цільову програму підвищення енергоефективності та розвитку житлово-комунальної інфраструктури Києва на 2016-2020 роки.

За словами заступника голови КМДА Петра Пнтелеєва, головним завданням програми є енергозбереження. «Виконання завдань цього стратегічного документу на наступні пʼять років дозволить нам зекономити близько 14 млн кубометрів газу в закладах бюджетної сфери, зберегти понад 10% електроенергії в системах водопостачання та водовідведення щороку тощо», – зазначив чиновник.

Так, програма технічного переоснащення та підвищення енергоефективності у галузях житлово-комунального господарства полягає у наступному:

 -застосування енергозберігаючих технологій та обладнання при проведенні капітального ремонту житлового фонду м. Києва;

-забезпечення енергоефективності житлового фонду;

-зменшення втрат і витрат ресурсів у житлово-комунальному господарстві;

- реконструкція та модернізація ліфтового господарства;

- якісне оновлення середовища проживання людей (облаштування ігрових та спортивних майданчиків, асфальтування прибудинкових територій житлових будинків і міжквартальних проїздів);

-запровадження нових механізмів стимулювання населення на умовах спільного фінансування до впровадження енергоефективних заходів у житлових будинках, у тому числі здешевлення кредитів для населення, об’єднань співвласників багатоквартирних будинків і житлово-будівельних кооперативів;

До 2020 року програмою планується досягти наступних показників якості ЖКП:

-Зменшення зношених ліфтів - 40%

-Підвищення енергоефективності житлових будинків - 25%

-Створення умов для оздоровлення та дозвілля - 400 тис. осіб/рік

-Покращення стану прибудинкової території - 20%

-Динаміка щорічного зменшення теплоспоживання у будівлях бюджетної сфери, що фінансуються з бюджету міста Києва - з 1750 до 29750 Гкал.

-Обсяг річної економії бюджетних коштів внаслідок проведення термосанації будівель бюджетної сфери, що фінансуються з бюджету міста Києва (в розрахунку до тарифів, діючих станом на 09.2015) з 2,8 до 46,5 млн. грн.

-Динаміка кількості контейнерів для роздільного збирання цінних компонентів побутових відходів - з 3700 до 5890 одиниць.

-Відношення кількості контейнерів для роздільного збирання цінних компонентів побутових відходів, що встановлені до потреби, з 61,6% до 98,1%

-Забезпечення мешканців питною водою,   з 80 до 400 тис. осіб/рік

 

 
Коментарі (0)