ГоловнаНовини ЖКГНадзвичайні подіїКиїв знову оповитий шкідливою димкою

Київ знову оповитий шкідливою димкою

У Києві погода сприяє накопиченню та утриманню шкідливих домішок у приземному шарі повітря – метеорологічної димки, яка може утримуватися у повітрі до кінця поточного тижня
У Києві погода сприяє накопиченню та утриманню шкідливих домішок у приземному шарі повітря – метеорологічної димки, яка може утримуватися у повітрі до кінця поточного тижня, повідомляє прес-служба Київської міської державної адміністрації.
 
"Станом на 3 серпня, у Києві спостерігаються погодні умови, що сприяють накопиченню та утриманню шкідливих домішок у приземному шарі повітря (метеорологічній димці). За прогнозом Українського гідрометцентру, через спекотну погоду та рівень забруднення метеорологічна димка може утримуватися до кінця поточного тижня", - зазначається у повідомленні прес-служби.
 
При тому за інформацією ГУ Держпродспоживслужби, в Києві підвищений рівень забруднення повітря спостерігається на великих автомагістралях міста - у місцях найбільшого скупчення автотранспорту. При тому результати аналізу якості атмосферного повітря у столичних парках свідчать, що перевищення рівня забруднення повітря немає. Задля зменшення випарів шкідливих речовин з автошляхів у повітря КК "Київавтодор" здійснює полив доріг у посиленому режимі.
 
У КМДА повідомляють, що лікарі радять у такий період обмежити перебування на сонці, уникати тривалого перебування на відкритому повітрі. Дітям і вагітним жінкам слід відмовитися від тривалих прогулянок. За можливості, використовувати у побуті та на робочих місцях системи кондиціонування та очищення повітря.

"Особам, що мають захворювання серцево-судинної і дихальної систем, людям похилого віку, вагітним жінкам та дітям рекомендується не перебувати у спекотні години біля автомагістралей",- також нагадує прес-служба КМДА. 

 
Коментарі (0)