ГоловнаКоментаріБлагоустрій«Київавтодору» обіцяють повне «переформатування»

«Київавтодору» обіцяють повне «переформатування»

Київська влада вимагає від «Київавтодору» перестати бути виключно балансоутримувачем київських доріг. У КМДА вважають, що компанія повинна почати будувати нові шляхи і відремонтувати асфальт у столиці.

«Київавтодор» повинен стати не просто балансоутримувачем київських доріг, але і потужною виробничою компанією, яка буде будувати якісні дороги і ремонтувати асфальтне покриття в столиці. Про це сказав перший заступник голови Київської міської державної адміністрації Ігор Ніконов, передає прес-служба КМДА.

«Раніше «Київавтодор» був посередником між столичним бюджетом та виконавцями послуг з ремонту доріг, віддаючи всі роботи на аутсорсинг. Економічно вигідніше, щоб наша компанія самостійно ремонтувала столичні автошляхи, будувала нові якісні дороги і здійснювала регулярний нагляд за технічним станом мостів», - сказав пан Ніконов, представляючи колективу «Київавтодору» нового генерального директора Олександра Густєлєва.
 
За словами Ігоря Ніконова, на функціонування компанії в новому статусі в 2015 році з міського бюджету виділено близько 550 млн грн, які будуть спрямовані на здійснення капітального і поточного ремонту доріг, їх утримання та освітлення.
 
«Крім того, необхідно оптимізувати структуру «Київавтодору», провести атестацію його працівників, а також придбати нову сучасну техніку», - додав він.
 
 
Як раніше повідомляла «Україна Комунальна», в «Укравтодорі» назвали вартість капітального ремонту автодоріг державного значення. За підрахунками фахівців, він обійдеться в 500 мільярдів гривень. Держагентство розуміє - держава не виділить такі кошти.
 
До речі, влада перекладе відповідальність за місцеві дороги на плечі місцевих органів самоврядування. Гроші та техніка для обслуговування шляхів також будуть передані в регіони.
 
Коментарі (0)