ГоловнаКоментаріТарифи ЖКГ«Київенерго» і КМДА змовилися щодо підвищення тарифів

«Київенерго» і КМДА змовилися щодо підвищення тарифів

У столиці тариф на тепло штучно завищений через змову «Київенерго» та КМДА. Проте кияни відповідають їм нарощуванням боргів з оплати комунальних послуг.

У Києві тариф на опалення штучно завищений в результаті змови «Київенерго» та Київської міської державної адміністрації. Про це повідомив екс-Міністр ЖКГ, експерт «У.К.» Олексій Кучеренко під час прес-конференції.

«Немає жодної причини для того, щоб у Києві тариф (на тепло – ред.) був вище, ніж в Хмельницькому або Львові. Це виключно змова «Київенерго» та КМДА по витягування грошей з міста», - підкреслив експерт.

За його словами, влада Хмельницького та Львова в попередні роки приділяли достатньо уваги комунальному господарству міст, тому тарифи на тепло для будинків без лічильників на сьогоднішній день там найнижчі в Україні.

«Жителі Хмельницького за обігрів 1 кв. мжитла платять 13,5 грн, тоді як кияни – 16,4 грн. Однак, столичні теплові мережі набагато кращі, ніж де б то не було в Україні, тому дорожче послуга опалення тут бути не може», - підкреслив пан Кучеренко.

Читайте також: Опалення для киян знову подорожчає

При цьому екс-Міністр повідомив, що кияни вже дали відповідь злочинній змові чиновників і олігархів – власників енергетичних компаній. Так, за інформацією експерта, тільки за січень жителі столиці накопичили боргів за опалення на рівні 350 млн грн, сукупний же борг киян обчислюється 1,5 млрд грн.

Як повідомляла «Україна Комунальна» раніше
, Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг планує підвищити тарифи для ПАТ «Київенерго». Відповідний проект постанови регулятор оприлюднив вчора. Втім, НКРЕКП роз’яснює, що на величину самого тарифу суттєво впливають безпосередньо і органи місцевого самоврядування, тобто Київська міська державна адміністрація.

 
Коментарі (3)
Коля Пухов
19 Лютого 2016 p. 17:49
На кожній платіжці знизу жирним шрифтом надруковано: "Всі дані правої і лівої частин рахунку повинні збігатися". ---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------Водночас, "Київгаз" та "Євро-реконструкція" вже котрий місяць не дотримуються цього правила, тобто, зазначають дані лише у лівій частині рахунку, а права частина рахунку залишається порожньою. Робиться це, очевидно, навмисно з метою подальших шахрайств та зловживань, оскільки, дивлячись на праву частину рахунку, не зрозуміло, чому споживач заплатив ту чи іншу суму.
Коля Пухов
19 Лютого 2016 p. 18:06
Коли нарешті закінчаться ці ганебні здирництва: "Укрпошта" бере додаткову плату (комісію) у розмірі 3 грн. при оплаті електроенергії, телефону та газу за кожну квитанцію , і "Ощадбанк" вже бере комісію при оплаті газу. Тобто, щоб у державній фінустанові заплатити іншій державній установі, треба платити додатково комісію...
Коля Пухов
19 Лютого 2016 p. 17:53
Не тарифи і ціни зростають, а знецінюються українські гроші -- лише зовні це виглядає як підвищення цін і тарифів. Перерахуйте квартплату у доларах або євро по реальному сьогоднішньому курсу і ви побачите, що ніякого зростання тарифів немає: приблизно таку суму ви платили за комуналку рік, два , три , і т.д. тому. -------------------------------------------------------------------------------------------------------Тенденцію постійного знецінення українських національних грошей було закладено ще напочатку 1992 року. В 1992 році купонокарбованець прирівняли до радянського рубля і з 1992 року по 1996 рік купонокарбованець знецінився у сотні тисяч разів. У 1996 році купонокарбованець обміняли на гривню по курсу сто тисяч купонокарбованців за одну гривню, і з 1996-го року до 2014-го року гривня знецінилась приблизно у 20 разів. А починаючи з 2014 року швидкість знецінення гривні значно зросла і зараз вже майже така ж , як і купонокарбованця у 1992-1996 роках. ------------------------------------------------------------------------------------------------------Знецінення грошей -- це не що інше, як тихий грабунок людей владою, оскільки українських грошей влада може надрукувати скільки завгодно.