ГоловнаНовини ЖКГТеплоенергетика«Київенерго» заарештувало шкільні рахунки

«Київенерго» заарештувало шкільні рахунки

Середня загальноосвітня школа №218, що у Деснянському районі, має давній борг у 105,498 тисячі гривень перед «Київенерго» за спожиту тепло.

Середня загальноосвітня школа №218, що у Деснянському районі, має давній борг у 105,498 тисячі гривень перед «Київенерго» за спожиту тепло.

 «Борг накопичився ще у 2007-2010 роках. Оскільки згідно з законодавством енергопостачальник не має права постачати теплову енергію безоплатно, то компанія звернулася до суду щодо примусового стягнення цієї заборгованості з боржника. 22 березня 2010 року суд виніс рішення на користь «Київенерго», повідомили в компанії.

Після рішення суду боржник почав частково погашати борг.

«У результаті станом на 01 травня 2012 року борг за рішення суду залишився у розмірі 22,832 тисячі гривень. Подальше виконання рішення суду перебуває у компетенції державної виконавчої служби. На цій підставі державна виконавча служба відкрила провадження у справі і 3 травня винесла постанову про арешт рахунків боржника, копія якої була направлена і боржнику», - відзначили в компанії.  

У «Київенерго» додали, що станом на 1 червня заборгованість школи за теплову енергію на становить 136 тисяч 581 гривню.

Як повідомлялося раніше, днями в школах Деснянського району виконавча служба арештувала рахунки. Це означає, що вчителі не можуть піти у відпустки, бо не отримують ані відпускних, ані зарплат.

Джерело – «Українська правда»

 
Коментарі (0)