ГоловнаНовини ЖКГОпалювальний сезон 2023-2024Київенерго: через борги без тепла у столиці залишаються понад півтора сотні будинків

Київенерго: через борги без тепла у столиці залишаються понад півтора сотні будинків

Близько 100 ОСББ та ЖБК Києва через борги не подали тепло своїм клієнтам. Внаслідок цього 157 будинків залишилися без тепла.

Борг обслуговуючих організацій перед Київенерго становить понад 500 тис. грн.

Близько 100 ОСББ та ЖБК Києва через борги не подали тепло своїм клієнтам. Внаслідок цього 157 будинків залишилися без тепла.

Про це повідомляє ІА ZIK з посиланням на прес-службу «Київенерго».

«Близько ста ОСББ та ЖБК Києва через борги не подали тепло своїм клієнтам. Це обслуговуючі організації, які накопичили борги за спожите тепло перед КИЇВЕНЕРГО більше 500 тис. грн. Внаслідок цього 157 будинків-клієнтів майже ста обслуговуючих організацій лишаються без теплопостачання», – йдеться у повідомленні.

Водночас надається перелік ЖЕО та адрес будинків із сумами боргу за тепло.

Зазначається, що найбільше з цього переліку заборгувало ДП «Еко», яке обслуговує 11 будинків Печерського району, – 17.6 млн грн боргу за тепло- та гаряче водопостачання. А ТОВ «ЖЕК-ПМ» (обслуговує три будинки Подільського району) – 5.3 млн грн, ТОВ «Київська міська компанія «ЕНЕРГОСЕРВІС» (обслуговує 6 будинків Дарницького району) – 4.1 млн грн.

В Київенерго зауважують, що із балансоутримувачами цих будинків вони взаємодіють на основі договорів, які передбачають постачання теплоенергії обслуговуючій компанії.

«А та, в свою чергу, надає послуги (опалення та гаряча вода) мешканцям своїх будинків. Інформацією щодо розрахунків мешканців за спожиті послуги КИЇВЕНЕРГО не володіє. Загальна сума боргу цих компаній за тепло сягнула 100 млн грн», – наголошують у прес-службі енергетиків.

Як повідомлялося раніше, збитки Київенерго від теплозабезпечення об’єктів соціальної сфери щодоби становлять 1.2 млн грн. При цьому якщо в опалювальний сезон 2016/207 рр. Київенерго входило з боргами споживачів за теплоенергію у розмірі 1.7 млрд грн, то зараз – 2.6 млрд грн. Усі ці фактори можуть вкрай негативно вплинути на фінансову стабільність компанії та дисципліну розрахунків за газ. 

 

 
Коментарі (0)