ГоловнаНовини ЖКГТеплоенергетика«Київенерго» почало відключати боржників

«Київенерго» почало відключати боржників

Станом на 1 березня 2012 року, загальна сума боргу споживачів-юридичних осіб перед Київенерго становить 1,225 млрд гривень.

Київенерго з 20 березня почало припиняти електропостачання низки боржників, які отримали попередження згідно з чинним законодавством, але не погасили заборгованість за спожиту електроенергію.

Про це «У.К.» повідомили у прес-службі ПАТ «Київенерго».

Нагадаємо, станом на 1 березня 2012 року, загальна сума боргу споживачів-юридичних осіб перед Київенерго становить 1,225 млрд гривень.

«Законодавство забороняє постачати електроенергію безкоштовно. Ми попередили всіх боржників про можливі наслідки в разі несплати боргу до певної дати. Відсьогодні ми розпочали відключення тих боржників, хто не вжив жодних заходів для вирішення питання заборгованості», - повідомив директор СВП «Енергозбут» ПАТ «Київенерго» Олексій Савенков.

Як повідомлялося раніше, без повної оплати за відпущену споживачам електроенергію «Київенерго» не може повністю розрахуватися з Енергоринком і виконати всі заплановані заходи з підвищення якості послуг, що надаються клієнтам. Якщо Енергоринок недоотримує кошти, він не може розраховуватися з виробниками електроенергії, а ті – платити за енергетичну сировину, інвестувати в надійність обладнання, сплачувати заробітну платню. В результаті боржники роблять заручниками ситуації всю енергогалузь і сумлінних споживачів.

Анна Недогибченко

 
Коментарі (0)