ГоловнаНовини ЖКГТеплоенергетика«Київенерго» востаннє попередило споживачів про відключення

«Київенерго» востаннє попередило споживачів про відключення

Відключення здійснюватимуться з 16 і 19 березня по госпрозрахункових організаціях, з 20 березня – по бюджетних.

Загальний борг споживачів перед ПАТ «Київенерго» за спожиту теплову енергію становить 1,86 млрд гривень, станом на 1 березня 2012 року.

Про це «У.К.» повідомили у прес-службі ПАТ «Київенерго».

Борги ЖЕКів сягнули 1,2 млрд гривень, ОСББ та ЖБК – 130,3 млн гривень. Установи та організації, що фінансуються з держбюджету, заборгували 182,8 млн гривень, з міськбюджету – 68,5 млн гривень, з райбюджетів – 212,4 млн гривень.

Серед боржників – навчальні заклади, музеї, заповідники, бібліотеки, військові частини і навіть міністерства. Наприклад, Київський політехнічний інститут заборгував за тепло 8,5 млн гривень, Національний авіаційний університет – 6,7 млн гривень, Міністерство фінансів – 3,175 млн гривень, Міністерство закордонних справ – 676,5 тис. гривень.

У зв’язку з цим «Київенерго» попередило боржників із категорії бюджетних і госпрозрахункових організацій про відключення теплопостачання в разі несплати боргів. Повідомлення були надіслані боржникам в установленому законом порядку. Відключення здійснюватимуться з 16 і 19 березня по госпрозрахункових організаціях, з 20 березня – по бюджетних.

«Під час пікових морозів ми не вдавалися до відключень теплопостачання. Тим не менш, з точки зору законодавства і договірних відносин безоплатне споживання тепла – абсолютно неприпустиме. Заборгованість за енергоносії ставить під загрозу роботу всього енергокомплексу Києва. Адже Компанія не може вчасно розраховуватися за спожитий на виробництво тепла газ», – пояснив директор СВП «Енергозбут» ПАТ ««Київенерго»» Олексій Савенков.

Анна Недогибченко

 
Коментарі (0)