ГоловнаВибір редакціїТеплоенергетика«Київенерго» пообіцяли фінансову допомогу

«Київенерго» пообіцяли фінансову допомогу

Київ планує погасити перед «Київенерго» борг за тепло, що перевищує півтора млрд грн. Розрахуватися із заборгованістю у КМДА хочуть до початку опалювального сезону.

Київська влада планує перерахувати «Київенерго» близько 1,6 млрд грн до початку опалювального сезону 2014-2015 років. Ці кошти мають намір виділити в рахунок існуючої до цього часу заборгованості ЖЕО та бюджетних установ перед «Київенерго», що експлуатує столичний енергокомплекс, за надані послуги теплопостачання. Про це заявив директор департаменту житлово-комунальної інфраструктури Київської міської державної адміністрації Дмитро Новицький, передає «Інтерфакс».

«Завдання - погасити борг до початку опалювального сезону. Зараз борг приблизно 1,6 мільярдів гривень, можливо трохи більше», - сказав він. При цьому пан Новицький зазначив, що на 15 серпня заборгованість перед «Київенерго» з боку ЖЕО та бюджетних установ, систематизована і структурована.
 
«Тобто, у нас є повна картина і інформація, - відповідно боржники склали графіки реструктуризації та ліквідації таких боргів, у тому числі «Київенерго» в регресному порядку надало такий же графік погашення боргів НАК «Нафтогаз України» і ми будемо її дотримуватися і виплачувати», - додав він.
 
Як раніше повідомляла «Україна Комунальна», багатомільйонний газовий борг «Київенерго» перед «Нафтогазом» утворився через невиконання ЖЕКами своїх зобов'язань, а також через бюджетне недофінансування компанії. Про це сказав виконавчий директор «Київенерго» Юрій Мегера 13 серпня на прес-конференції.

Катерина Білоус

 
Коментарі (0)