ГоловнаНовини ЖКГВодопостачання"Київенерго" повідомило про відключення гарячої води за заборгованість

"Київенерго" повідомило про відключення гарячої води за заборгованість

Жителям Києва, які мають велику заборгованість за комунальні послуги відключатимуть гарячу воду в триденний термін після отримання ними відповідного повідомлення.

Згідно закону України "Про теплопостачання", а також Правил надання послуг з опалення, холодної та гарячої води і водовідведення подібні заходи вживатимуться як крайня міра впливу на споживачів-боржників після проведеної роботи з погашення заборгованості.

Про це заявили в "Київенерго".

"Відключення гарячого водопостачання через заборгованість допустимо, але технічно в більшості випадків неможливо, якщо з клієнтом укладений прямий договір на поставку послуги. У разі, якщо мешканці будинку не уклали прямі договори з компанією, і "Київенерго" є постачальником послуги для балансоутримувача багатоквартирного будинку як юридичної особи, відключення гарячого водопостачання за заборгованість, що накопичилася, можливо", - прокоментували в прес-службі "Київенерго".

Варто зазначити, що раніше виконавчий директор ПАТ "Київенерго" Юрій Магера заявив, що в Києві найближчим часом можуть відключити гарячу воду через арешт рахунків компанії.

 

 
Коментарі (1)
Коля Пухов
02 Липня 2016 p. 23:42
Основна проблема гарячого водопостачання полягає у надто великому тиску у будинкових мережах хрущівок, особливо у нічний час. Перевищений тиск -- це причина залиттів квартир гарячою водою, але довести у суді, що причиною розриву, наприклад, труби, був перевищений тиск, практично неможливо.