ГоловнаНовини ЖКГТеплоенергетика«Київенерго» створило власну систему розрахунків за тепло

«Київенерго» створило власну систему розрахунків за тепло

Починаючи з липня 2016 р. платіжки за гарячу воду та опалення всі побутові клієнти «Київенерго» отримують безпосередньо від енергопостачальної компанії

Усі  кияни, чиїм виконавцем послуг з опалення та гарячого водопостачання є «Київенерго» , переведені на прямий формат розрахунків «клієнт – енергопостачальник» за аналогією з роботою європейських теплових операторів. Про це повідомила прес-служба  компанії.

«Адаптація платіжок від столичної енергокомпанії до європейського формату – це лише один з етапів переходу «Київенерго» на пряму взаємодію з клієнтами.», - йдеться у повідомленні.

Основні причини перерахунків:   

-Уточнення показань хоча б одним власником індивідуального лічильника після того, як розрахунок для всіх мешканців будинку було проведено за показаннями загальнобудинкового лічильника. У цьому випадку  компанія повинна провести перерозподіл показань для всіх мешканців.

-Некоректні показання будинкового приладу обліку в попередніх розрахункових періодах.

-Виявлення індивідуального опалення в одній із квартир багатоповерхового будинку, що спричиняє необхідність перерахувань для всього будинку.

Нагадаємо, що  в липні 2014 р. у зв'язку зі змінами законодавчого поля всі теплопостачальні компанії, і в тому числі «Київенерго»,  стали виконавцями послуг із централізованого опалення та гарячого водопостачання для населення, внаслідок чого виникла необхідність сформувати власну клієнтську базу та здійснити перехід до прямих розрахунків з клієнтами.

Раніше рахунки за опалення та гаряче водопостачання у Києві формувалися й поширювалися комунальним підприємством «Головний інформаційно-обчислювальний центр» (ГІОЦ).

Слід зазначити, що під час передачі даних з ГІОЦ до «Київенерго» у частини клієнтів були виявлені розбіжності у попередніх періодах між фактичним та оплаченим споживанням послуг з опалення та гарячого водопостачання.  Ці клієнти отримали платіжки з відкоригованими сумами.

 

 
Коментарі (0)