ГоловнаНовини ЖКГБудівництвоКиївміськбуд зможе розморозити проекти в третьому кварталі

Київміськбуд зможе розморозити проекти в третьому кварталі

Будівельна компанія "Київміськбуд" зможе відновити свої заморожені проєкти, починаючи з третього кварталу 2024 року, за умови, що Київрада підтримає механізми фінансування будівництва, запропоновані забудовником

 

Будівельна компанія "Київміськбуд" зможе відновити свої заморожені проєкти, починаючи з третього кварталу 2024 року, за умови, що Київрада підтримає механізми фінансування будівництва, запропоновані забудовником. Про це заявив новообраний голова компанії Василь Олійник на засіданні тимчасової комісії щодо вирішення проблемних питань компанії, передає Інтерфакс-Україна.

За його словами, реальний план стабілізації Київміськбуду залежатиме від обсягу залучених коштів. Сьогодні ж щомісяця простою коштує компанії близько 10 млн грн, через стабілізацію об'єктів, виплату податків та інше.

Олійник запропонував передати місту кілька добудованих та введених в експлуатацію дитсадків. За словами Олійника, оскільки вони будувалися раніше, зараз ці будівлі потрібно адаптувати до підвищених вимог безпеки. Якщо місто погодиться викупити ці дитсадки після дообладнання укриттів, це зможе дати Київміськбуду ще 200-300 млн грн на добудову об'єктів.

Проте залученої в такий спосіб суми вистачить лише на перезапуск кількох майданчиків. Для повноцінного розморожування об'єктів потрібно близько 2 млрд грн на рік, а загалом, як і озвучувалося раніше, – близько 4 млрд грн у 2024-2025 роках.

Головна проблема компанії полягає у роботі за моделлю перехресного фінансування, коли будівництво здійснюється виключно за рахунок коштів нових інвесторів.

 

 

 
Коментарі (0)