ГоловнаНовини ЖКГНадзвичайні подіїКиївські комунальники розпорошують кошти

Київські комунальники розпорошують кошти

Комунальне підприємство на Київщині зловили на порушеннях, які призвели до втрат фінансових ресурсів. Держфінінспекція називає суму у понад 1 млн грн.

Держфінінспекція Київської області під час ревізії комунального підприємства «Полігон твердих побутових відходів» виявила порушення, які призвели до втрат фінансових ресурсів, на суму понад 1 млн грн. Про це «Україні Комунальній» повідомили у прес-службі відомства.

Зокрема, бухгалтерська служба підприємства нараховувала зайву заробітну плату працівникам. Це призвело до незаконного витрачання 870 тис. грн.

Окрім того, посадові особи підприємства за завищеною вартістю оплатили підрядні роботи, без дозвільних документів на використання службового автомобіля списали пальне тощо. Зазначені порушення завдали збитків на суму майже 100 тис. грн.

За недотримання законодавства та порушення ведення бухгалтерського обліку посадових осіб підприємства притягнено до адміністративної відповідальності, а матеріали ревізії передано до правоохоронних органів.

Як повідомляла «Україна Комунальна» раніше, перевірку комунальних підприємств проводить у свою чергу і Нацкомпослуг. Так, за підсумками серпня 5 комунальних підприємств отримали штрафи на суму понад 100 тис. грн.

 
Коментарі (0)