ГоловнаНовини ЖКГВодопостачанняКиївводоканал «озброюється» хімією

Київводоканал «озброюється» хімією

Одним із головних питань у період весняного водопілля є підготовка якісної та епідемічно-безпечної питної води. З цією метою фахівцями ПАТ «АК «Київводоканал» створюється необхідний запас реагентів

Одним із головних питань у період весняного водопілля є підготовка якісної та епідемічно-безпечної питної води. З цією метою фахівцями ПАТ «АК «Київводоканал» створюється необхідний запас реагентів – коагулянту «Полвак-68», сірчанокислого алюмінію, хлору, аміачної води, флокулянтів.

Про це сьогодні під час прес-конференції повідомила Головний технолог Київводоканалу Інна Лавренчук, інформує прес-служба Товариства.

«У цьому році на повеневий період технологічний запас коагулянту складатиме 3,5 тисяч тонн. З них 2 тисячі тонн високоефективного коагулянту гідроксихлориду алюмінію, який дасть можливість забезпечити нормативну якість питної води під час водопілля», - зазначила І.Лавренчук.

Також під час льодоходу розширюється спектр досліджень, періодичність контролю джерел водопостачання. Збільшується частота і перелік показників контролю в розподільчій мережі міста.

Особлива увага приділяється процесу знезаражування питної води на усіх етапах водопідготовки і транспортування її до споживачів.

Для отримання оперативної інформації щодо якості води джерел водопостачання річок Дніпра та Десни, мінімум один раз на тиждень відслідковується якість води у Київському водосховищі, включаючи річки Ірпінь та Тетерів, води яких перекачуються до водосховища. По річці Десна для отримання оперативної інформації налагоджено зв'язок з лабораторіями міст Чернігів, Шостка, Новгород-Сіверський. Це дає можливість вчасно підготуватися до зміни якості води в районі водозабірних і відкоригувати технологію водопідготовки.

Технологічні режими підготовки води на Дніпровській та Деснянській водопровідних станціях знаходиться під постійним цілодобовим контролем і забезпечують якість питної води згідно з вимогами діючого в Україні нормативу на питну воду.

«Щоб забезпечити безперебійне водопостачання та водовідведення у період водопілля технічні спеціалісти постійно перевіряють та контролюють готовність гідротехнічних споруд водозаборів, споруд реагентної обробки води та водопровідних насосних станцій», - розповів Головний інженер Департаменту експлуатації водопровідного господарства Володимир Костюк.

Також він додав, що приведено у готовність відкачувальні засоби, пересувні та стаціонарні дизельні електростанції, необхідні транспортні засоби та механізми. Ретельно очищуються зливоприймачі, які знаходяться на території об’єктів водопостачання та водовідведення.

Крім того, у випадку різкого погіршення якості води, в районі водозабору Дніпровської водопровідної станції, може бути задіяний плавучий насосний комплекс «РОСА-300», який в разі необхідності буде подавати деснянську воду на очисні споруди Дніпровської водопровідної станції.

 

Ольга Гальчинська

 
Коментарі (0)