ГоловнаНовини ЖКГВодопостачання«Київводоканал» сигналізує про небезпеку

«Київводоканал» сигналізує про небезпеку

ПАТ «Київводоканал» прогнозує підвищення водоспоживання та винекнення засмічень каналізаційних мереж внаслідок повернення з відпусток столичних мешканців.

Завершення періоду літніх відпусток і повернення столичних мешканців у місто завжди супроводжується прогнозованим збільшенням водоспоживання та водовідведення.

Про це «У.К.» повідомили в прес-службі ПАТ «Київводоканал».

Щороку в серпні водоспоживання у Києві сягає найменших показників за увесь рік, що пов'язано з періодом відпусток, канікул та випробуванням тепломереж. Так, у серпні  цього року середньодобова подача води становила 807 тис. м куб. води за добу. І вже за минулий тиждень, з 3 по 10 вересня, водоспоживання зросло і становило у середньому 847 тис. м куб. на добу.

Цей показник ростиме надалі у зв'язку з початком опалювального сезону і вирівняється у середині осені до близько 880 тис. м куб. води за добу.

Однак наповнення міста мешканцями після літніх відпусток щорічно виливається і у негативну тенденцію — кількість засмічень каналізаційних мереж катастрофічно зростає. Так, за минулий тиждень, з 3 до 10 вересня, аварійні бригади Київводоканалу для ліквідації засмічень здійснили на 65 виїздів більше у порівнянні з минулим тижнем — 330 заявок.

Крім того, зросла кількість повторюваних засмічень. Якщо ще у кінці літа бригади повторно виїжджали на ліквідацію засмічень у середньому за 4 адресами, то за минулий тиждень таких випадків побільшало у шість разів. 65% усіх повторних засмічень сталося на правому березі міста — за 17 адресами, а також за 9 адресами на лівому березі.

На жаль, кількість засмічень мереж водовідведення зростає, а рівень культури користування нею не підвищується.

 
Коментарі (1)
Андрій Осадчий1
12 Вересня 2012 p. 19:29
Класс....просто поорвало....то есть чтобы Киевводоканал нормально работал кеивляне должны не приезжать из отпусков и пардон-те, меншьше ходить в туалет...Браво, Валерий Геннадьевич, Ваши идеи как всегда супер прогрессивны! Вмсето того чтобы ремонтировать БСА, Вы рекомендуете киевлянам меньше какать!!!!!