ГоловнаНовини ЖКГФінансування ЖКГКитай допоможе Україні з будівництвом житла

Китай допоможе Україні з будівництвом житла

Китай надасть Україні позику на 15 мільярдів доларів на будівельні програми. У Мінрегіоні повідомляють, що кредит дається під мінімальні відсотки, строком на п'ятнадцять років з правом пролонгації.

Китайська компанія CITIC ConstructionCo. Ltd готова надати Україні кредит у розмірі 15 млрд дол. на будівництво доступного житла. Про це «Україні Комунальній» повідомили в прес-службі Міністерства регіонального розвитку, будівництва і ЖКГ.

Відповідний меморандум підписали в Києві уповноважений глави Мінрегіону України (за дорученням віце-прем'єра Геннадія Зубка) і уповноважений CITIC ConstructionCo. Ltd.
 
У Мінрегіоні повідомляють, що кредит дається під мінімальні відсотки, строком на п'ятнадцять років з правом пролонгації.
 
У відомстві додали, що в Україні буде реалізований пілотний проект інвестиційною вартістю до 1 млрд дол. Компанія CITIC буде розглядатися як генеральний підрядник - замовник з реалізації проектів, Мінрегіон буде займатися підготовкою та реалізацією проектів.
 
Меморандум передбачає розвиток державної житлової політики, будівництво доступного житла, формування фонду соціального житла, розгортання молодіжного житлового будівництва, кредитування індивідуальних сільських забудовників, реалізацію інфраструктурних проектів.
 
Як раніше повідомляла «Україна Комунальна», в Івано-Франківській області виділили гроші на житло для молоді. Кошти будуть направлені на розвиток молодіжного житлового будівництва та на дофінансування житлових кредитів.
 
Коментарі (0)