ГоловнаНовини ЖКГБлагоустрійКличко дав головам районів 3 тижні на прибирання міста

Кличко дав головам районів 3 тижні на прибирання міста

У комунальних служб столиці є 3 тижні на те, щоб прибрати сміття та навести лад у зелених зонах міста, проконтролювати це повинні голови районів.

Про це заявив мер Києва Віталій Кличко під час інспекції прибирання столиці після зими, повідомляє прес-служба ммера міста, передає «Українська правда».

«Я поставив завдання протягом максимум трьох тижнів навести лад і це – зона відповідальності голів районів. Потім ми робитимемо висновки та перевірятимемо, впоралися вони чи ні. Особливу увагу треба звернути на парки», - сказав мер.

Він закликав голів районів пройтися своїм районом у неділю ввечері і подивитися, де організовуються звалища.

Кличко також наголосив, що те, що територія є приватною власністю чи знаходиться в оренді, не є підставою ігнорувати її прибирання.

«Якщо територія знаходиться в такому жахливому стані, це – відповідальність голови району. Ми можемо тільки допомогти знайти власника, якщо потрібно – розірвати договір оренди, якщо власник безвідповідальний», - наголосив мер.

Зараз у Києві працюють 80 інспекторів, які перевіряють благоустрій територій та за потреби застосовуватимуть штрафні санкції до тих підприємств та організацій, що нехтують вимогами прибрати територію, яка їм належить. 

Навесні у Києві влаштують більше 130 толок та акцій з прибирання.

Наприклад, 1-го квітня відбудеться загальноміська толока, участь в якій можуть взяти усі охочі.

Кличко наголосив, що проведення толоки означає, що люди виходять допомагати прибирати місто, а не робити це замість комунальників.

 

 
Коментарі (0)