ГоловнаНовини ЖКГБлагоустрійКличко готовий допомогти відкривати ЦОДи по всій Україні

Кличко готовий допомогти відкривати ЦОДи по всій Україні

У столиці вже встановлено майже 4 тисячі відеокамер, які дозволяють здійснювати фото та відеофіксацію порушень.

Як голова Асоціації міст України буду пропонувати реалізовувати досвід Києва та відкрити в інших містах України Центри обробки даних. Про це в ефірі телеканалу «Київ» заявив мер Києва Віталій Кличко.

Віталій Кличко зауважив, що Київ – перше місто в Україні, де в рамках запровадження системи Smart City відкрили такий Центр. Мер Києва зазначив, що робота Центру охоплює і програму «Безпечне місто». У столиці вже встановлено майже 4 тисячі відеокамер, які дозволяють здійснювати фото та відеофіксацію порушень. Окрім того, наголосив мер Києва, камери дозволяють розпізнавати номери на автівках та контролювати роботу комунальних служб, а згодом запрацює і система розпізнавання обличь.

«Наше завдання – щоб Київ був безпечним. І система обробки даних – одна із ключових складових, щоб безпека була на найвищому рівні», - сказав Віталій Кличко.

Київський міський голова зауважив, що така система працює в багатьох містах світу.

«Аналогів Центру, який ми відкрили, немає в Україні. Ми дуже раді, що стали першими. І готові співпрацювати з іншими містами. Як голова Асоціації міст України я буду пропонувати реалізовувати такий проект по всій країні», - зазначив мер Києва.

Віталій Кличко також наголосив, що Київ продовжує впроваджувати новітні технології в управлінні містом. Зокрема, цього тижня мер проконтролював роботу контактного центру 1551 та особисто телефоном поспілкувався з киянами, які звернулися до центру. Віталій Кличко нагадав, що минулого року до контактного центру надійшло понад 2,5 млн звернень і 70 відсотків із них позитивно вирішені.

«Для нас головне не лише дізнатися про проблеми киян, а й оперативно і ефективно їх вирішити», - підкреслив столичний голова.

Віталій Кличко додав, що столична влада запроваджує додаткові сервіси «Інформування киян», «Пошук загублених речей», інформаційно-довідковий ресурс «База знань», на якому можна отримати відповіді на найбільш поширені питання щодо роботи комунальних служб, тарифів, сплати комунальних послуг та інші.

 

 
Коментарі (1)
Коля Пухов
30 Січня 2017 p. 21:20
Знецінення національних грошей у нормальних країнах вважається порушенням, за яке уряд може бути притягнутим до відповідальності. Щоб побачити це порушення не треба ніяких відеокамер...