ГоловнаНовини ЖКГВодопостачанняКличко розповів, коли киянам увімкнуть гарячу воду

Кличко розповів, коли киянам увімкнуть гарячу воду

В деяких районах столиці комунальникам потрібно ще декілька тижнів для проведення усіх гідравлічних випробувань.

В деяких районах столиці комунальникам потрібно ще декілька тижнів для проведення усіх гідравлічних випробувань.

Тривала відсутність гарячої води у деяких районах Києва пов’язана з гідравлічними випробуваннями, які технологічно необхідні для якісної підготовки до наступного опалювального сезону.

Про це заявив міський голова Києва Віталій Кличко в ефірі Радіо Свобода.

Він зазначив, що гаряче водопостачання увімкнуть після закінчення цих процесів.

«Це пов’язано з гідравлічними випробуваннями, які зараз проводять перед опалювальним сезоном. У кожному районі це по-різному. У деяких районах через тиждень можуть дати (гарячу воду – ред.), а в деяких районах ще нам потрібно буде кілька тижнів для того, щоб завершити випробування», – сказав він.

Крім того, додав Кличко, ще однією причиною тривалої відсутності гарячої води є перехід «Київенерго» до комунальної власності.

«Зараз перехідний період, ми забираємо «Київенерго» під управління міста Києва. Тому в цьому напрямку – перехідний період, але переконаний у тому, ми робимо все, для того щоб якомога швидше гаряча вода була», – пояснив міський голова.

Раніше заступник голови КМДА Петро Пантелеєв заявляв, що відключення послуги гарячого водопостачання уникнути неможливо.

«Проведення гідравлічних випробувань є необхідним технологічним процесом, адже дозволяє усунути пошкодження найбільш слабких ділянок теплових мереж і знизити рівень аварійності на старті опалювального сезону. Однак випробування проводяться за умов, коли у мережах відсутній теплоносій, тому відключення послуги гарячого водопостачання не уникнути», – розповів заступник голови КМДА.

Нагадаємо, 27 квітня в КМДА заявили, що у 8 з 10 районів Києва вимкнуть гарячу воду до 1 червня.

Щороку в Києві відбувається вимкнення гарячої води задля проведення щорічних гідравлічних випробувань теплових мереж. Часто споживачі повідомляють, що вимкнення гарячої води триває довше анонсованих місцевою владою строків.

За даними Державної служби статистики України, станом на 1 березня 2018 року, населення Києва складало 2 935 239 людей.

 

 
Коментарі (0)