ГоловнаНовини ЖКГОСББКількість донецьких ОСББ зросте на сотні

Кількість донецьких ОСББ зросте на сотні

У Донецькій області мають намір створити понад три сотні ОСББ. Усе протягом цього року та за рахунок Програми реформування і розвитку житлово-комунального господарства у регіоні.

Цьогоріч у Донецькій області за рахунок коштів, передбачених на виконання Програми реформування і розвитку житлово-комунального господарства регіону на 2010-2014 роки планують створити 340 нових ОСББ. Про це «Україні Комунальній» повідомили у прес-службі Донецької ОДА.

Зауважимо, на реалізацію заходів програми мають намір направити близько 1,5 млн грн.

Всього станом на початок цього року в області створено 2,8 тис. ОСББ, які обслуговують 3,1 тис. будинків загальною площею більше 8 тис. кв. м.

При цьому 153 ОСББ в регіоні створено торік. «За рахунок коштів місцевих бюджетів та коштів ОСББ проведено відповідне профільне навчання глав об'єднань у містах Макіївка та Димитров. Робота в цьому напрямку буде продовжена і цього року», - йдеться у повідомленні.

Також, щоб активізувати відкриття нових ОСББ, протягом 2014 у всіх містах і районах Донецької області планується створити спеціальні відокремлені відділи та сектори.

Як повідомляла «Україна Комунальна» раніше, щороку кількість ОСББ в Україні зростає. На початок грудня 2013 року в країні налічувалося 16,8 тис.  ОСББ, що складає 21,1% від загальної кількості багатоповерхових будинків країни (79,7 тис. будинків). За одинадцять місяців минулого року утворено 1,1 тис. об’єднань.

 
Коментарі (0)