ГоловнаНовини ЖКГЕлектроенергетикаКМДА віддасть мільйони на перевірку електромереж

КМДА віддасть мільйони на перевірку електромереж

Кияни почали масово встановлювати бойлери. Однак, це несе наднормативні навантаження на електромережі, що може вивести їх з ладу. Щоб попередити аварії, КМДА виділила гроші на перевірку електромереж у проблемних будинках.

Для встановлення бойлерів додаткові дозволи не потрібні, але попередньо  слід перевіряти електропроводку у своїх квартирах. Зокрема, міська влада радить максимально убезпечити власну електромережу: встановити потужніші запобіжники. Про це «Україні Комунальній» повідомив директор Департаменту житлово-комунальної інфраструктури Дмитро Новицький, передають в прес-службі Київської міської державної адміністрації.

«Більшість будинків житлового фонду розраховані на споживання 2-3 кіловат електроенергії, зараз навантаження на кожну квартиру більше 10 за рахунок бойлерів, кондиціонерів, іншої техніки. Ми поставили завдання житлово-експлуатуючим організаціям перевірити та відновити внутрішньобудинкові електричні мережі у проблемних будинках. На це виділено 28 мільйонів гривень», – повідомив Дмитро Новицький.
 
Як раніше повідомляла «Україна Комунальна», непрофесійний підхід до масового застосування бойлерів та подібних приладів загрожує вивести з ладу електромережі. На думку екс-глави КМДА, під час напіввійськових дій ставити під загрозу енергетику країни - це «неприпустимо і ганебно».
 
Коментарі (0)