ГоловнаНовини ЖКГТеплоенергетикаКоли киянам перерахують плату за тепло

Коли киянам перерахують плату за тепло

Киянам пояснили, як буде відбуватися перерахунок плати за опалення у разі низької температури у квартирах. Зокрема, при складанні акту-претензії про неналежне надання послуг будуть враховувати результати загального аналізу енергоефективності кімнат.

Мешканцям столиці, у будинках яких не встановлені теплолічильники, пояснили, як відбувається перерахунок плати за тепло у разі надання неналежної якості послуги опалення. 

Зокрема, за інформацією ПАТ Київенерго, кияни мають право на обстеження приміщення комісією задля проведення перерахунку оплати послуги ЦО за таких умов:

1. Постачальником послуги опалення для будинку є «Київенерго»;
2. У приміщенні відсутні квартирні та будинкові засоби обліку тепла;
3. Температура повітря у квартирі менша за 18 °С.

Таким чином, у разі низької температури у житлових приміщеннях потрібно:

- звернутися до одного з центрів обслуговування «Київенерго» та написати заяву про проведення обстеження; 

- у попередньо узгоджений час забезпечити доступ до квартири комісії.

Як йдеться у повідомленні компанії, за допомогою спеціального обладнання фахівцем буде зроблено замір температури приміщення та проведено обстеження задля виявлення причин зниження якості теплоносія. Після цього буде сформовано акт-претензію про неналежне надання послуг. Відповідно до цього документу буде зроблено перерахунок оплати послуги опалення.

Система перерахунку закріплена Постановою Кабміну від 17.02.2010 р. №151. Так, згідно із зазначеною Постановою сума до сплати за централізоване опалення буде знижена на 5% за кожний градус відхилення від 18° C до 12° C у житлових приміщеннях (у наріжних кімнатах — від 20° C до 14° C). При температурі в житлових приміщеннях нижче ніж 12° C плата за ЦО не нараховується (у наріжних кімнатах — нижче ніж 14° C).

Примітно, перерахунок для кожної конкретної квартири проводиться на підставі індивідуальних результатів обстеження. При складанні акту-претензії в тому числі враховуються результати загального аналізу енергоефективності кімнат. Наприклад, якщо у клієнта у квартирі розбиті шибки, перерахунок за послугу опалення не надаватиметься.

Нагадаємо, кияни обманом намагаються домогтися перерахунку тарифу за опалення. Щоб знизити температуру у квартирах до приходу комісії, яка складає акт про неякісне надання послуги, мешканці столиці відкривають вікна.

 
Коментарі (0)