ГоловнаНовини ЖКГГазопостачанняКомпанії-видобувачі змінили механізм формування цін на газ

Компанії-видобувачі змінили механізм формування цін на газ

Від сьогодні вступає в силу Порядок формування, розрахунку та встановлення цін на природний газ для суб’єктів господарювання, що здійснюють його видобуток, затверджений постановою НКРЕКП.

Сьогодні набрав чинності Порядок формування, розрахунку та встановлення цін на природний газ для суб’єктів господарювання, що здійснюють його видобуток. Про це «Україні Комунальній» повідомили в прес-службі Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг. 

«Порядок формування, розрахунку та встановлення цін на природний газ для суб’єктів господарювання, що здійснюють його видобуток, затверджений постановою НКРЕКП, від 11.12.2014 №763, сьогодні офіційно оприлюднений в «Офіційному віснику України» за № 5, ст. 100», – йдеться в повідомленні Нацкомісії.
 
Відповідний Порядок визначає механізм формування, розрахунку та встановлення НКРЕКП цін на природний газ для суб'єктів господарювання, що здійснюють його видобуток, та підпадають під дію статті 10 Закону України «Про засади функціонування ринку природного газу», із забезпеченням єдиних принципів та методичних основ формування цін на природний газ, нафтовий (попутний) газ, газ (метан) вугільних родовищ та газ сланцевих товщ.
 
«Прийняття постанови №763 сприятиме покращенню державного регулювання діяльності з видобутку природного газу шляхом створення ефективної нормативно-правової бази регулювання процесу формування цін на природний газ для суб’єктів господарювання, що здійснюють його видобуток», – повідомили в НКРЕКП.
 
Як раніше повідомляла «Україна Комунальна», за 25 днів січня Україна скоротила відбір газу з підземних сховищ майже на 20% у порівнянні з аналогічним періодом минулого року.
 
Коментарі (0)