ГоловнаНовини ЖКГФінансування ЖКГКомпенсацію витрат на послуги ЖКГ «повернули на доопрацювання»

Компенсацію витрат на послуги ЖКГ «повернули на доопрацювання»

Уряд помітив недосконалість у механізмі компенсацій для найменш захищених верств населення у зв’язку з підвищенням тарифів. До наступного засідання механізм переглянуть.

Міністерство фінансів та Міністерство соціальної політики розроблятимуть додаткові механізми компенсацій для найменш захищених верств населення у зв’язку з підвищенням тарифів. Таке доручення до наступного засідання уряду дав міністерствам Прем’єр-міністр Арсеній Яценюк, - повідомляє прес-служба Кабміну.

«Механізм субсидій у нас працює, а механізм компенсацій, я бачу, що слабкий. Змінюйте його, давайте до кінця року прогноз по фінансовому ресурсу і кількості та категоріях сімей, які можуть отримати додаткові кошти», - підкреслив глава уряду.

Нагадаємо, з 1 липня набула чинності нова програма компенсації додаткових витрат для найбідніших верств населення в умовах підвищення цін і тарифів на природний газ і теплову енергію. Нею можуть скористатися сім’ї, середньомісячний сукупний дохід яких за попередні шість місяців не перевищував величини прожиткового мінімуму для сім’ї.

Розраховується компенсація як різниця між розміром плати за вказані послуги після підвищення цін і тарифів та розміром відповідного платежу, який сім’я сплачувала до зміни цін і тарифів на ці послуги.

Для призначення компенсації до органу соціального захисту населення за місцем реєстрації необхідно надати заяву, довідку про склад зареєстрованих у житловому приміщенні (будинку) осіб, довідки про доходи кожної особи, зареєстрованої у житловому приміщенні (крім довідок про розмір пенсії та соціальної допомоги) та пред’явити паспорт.

Однак, згідно з результатами опитування, яке «У.К.» проводила в липні, українці не довіряють програмі компенсації додаткових витрат на оплату послуг ЖКГ. Більшість населення за такими пільгами вирішила не звертатися, а подекуди і погрожує взагалі не платити за ЖКП, якщо тарифи і надалі зростатимуть.

 
Коментарі (1)
андрей
01 Листопада 2014 p. 20:10
Людина звільнена з роботи з державної установи за п.1 ст.40 КЗпП за розпорядженням державних органів про "ліквідацію" цієї установи і не працевлаштована, тобто не має ніякого доходу саме з вини держави. Рік перебування на обліку у центрі зайнятості не дав позитивного результату. Але коли ця людина звертається по субсидію, то вважається, що вона має дохід на рівні прожиткового мінімуму, тобто 1218 грн. на місяць. Хіба це не очевидне шахрайство?