ГоловнаПублікаціїБлагоустрійКомунальне майно стає революційною зброєю – опитування

Комунальне майно стає революційною зброєю – опитування

Українці з усіх міст з’їжджаються у серце столиці аби висловити свій протест існуючим політичним реаліям. У боротьбі за справедливість, місто стає заручником комунального безладу.

У столиці уже понад 3 тижні не вщухають масові акції протесту. Як відомо, після кількох спроб розігнати мирну акцію із застосуванням грубої сили спецпідрозділу «Беркут», учасники Євромайдану розпочали зведення барикад.

Так, приладдям для огорожі Майдану слугують дерев’яні та залізні конструкції, автомобільні шини, мішки із піском та снігом. Також у якості обладнання використовують і комунальне майно, зокрема, вуличні лави, паркани та каркас новорічної ялинки.

Окрім того, віднедавна масова демонстрація, так званий Антимайдан, розмістився на сусідній площі – Європейській. Так, унаслідок рекордного скупчення людей у центрі міста, комунальні служби подекуди не справляються із вивозом сміття.

«Україна Комунальна» вирішила запитати своїх читачів «Чи виправдано, на вашу думку, псування елементів благоустрою міста під час акцій протесту?» Опитування проводилося на електронних шпальтах інформаційного агентства та на офіційній сторінці «У.К.» на Facebook з 9 по 15 грудня 2013.

Так, результати опитування демонструють, що більшість опитуваних (41%) вважають, що псування благоустрою міста немає ніякого стосунку до ідеї мирного протесту. 30% притримуються протилежної думки – такі дії виправдані, коли йдеться про захист мирного протесту від силовиків. 22% не вбачають проблем, адже лавки та клумбові паркани придбані за кошти українців - платників податків.  8% переймаються за комунальне майно, за відновлення якого доведеться додатково сплачувати з міського бюджету.

Опитування яке проводилося на сторінках Facebоok показує схожі результати. 40% респондентів засуджують дії демонстрантів, які не схожі на мирний протест. 30% переймаються через додаткові витрати з міського бюджету. Лише 20% визнають, що такі методи мітингувальників, які постраждали від силового нападу правоохоронців цілком виправдані. 10% читачів вважає, що комунальне майно, яке було придбано за кошти платників податків, використовується справедливо.

 
Коментарі (0)