ГоловнаНовини ЖКГФінансування ЖКГКомунальне субсидування занепадає

Комунальне субсидування занепадає

Субсидії для відшкодування комунальних витрат стають менш затребуваними. Водночас, середній розмір призначеної субсидії на одну сім’ю збільшується.

В Україні в січні-жовтні 2013 року за субсидіями для відшкодування витрат на оплату житлово-комунальних послуг звернулося 1, 196 млн.  сімей, що на 1,3% менше, ніж у січні-жовтні минулого року. Про це «Україні Комунальній» повідомили у прес-службі Державної служби статистики.

Зокрема, питома вага звернень сімей, які проживають у міських поселеннях склала 77,1%. Так, найбільше сімей, які отримували субсидії, у Сумській (10,8%)   та Кіровоградській областях (7,7%), а найменша - у Севастополі, Миколаївській та Закарпатській областях (1,7-2,2%).

Порівняно з відповідним періодом 2012 року кількість сімей, яким призначено субсидії, зменшилась на 20,3 тис., або на 1,9%.

Загальна сума субсидій, призначених сім'ям для відшкодування витрат на оплату ЖКП у січні-жовтні 2013, становила 137,8 млн. грн, що на 6,5 млн. грн менше відповідного показника 2012, з неї у міських поселеннях - 119,4 млн. грн, у сільській місцевості 18,4 млн. грн.

Середній розмір призначеної субсидії для відшкодування витрат на оплату ЖКП на одну сім'ю у жовтні поточного року збільшився у порівнянні з відповідним періодом минулого року на 5,5% і становив 180,7 грн.

У січні-жовтні 2013 року 268,5 тис. сімей (90,7% із числа тих, які звернулися) було призначено субсидії готівкою на відшкодування витрат для придбання скрапленого газу, твердого та рідкого пічного побутового палива, з них у міських поселеннях 54,9 тис. сімей, у сільській місцевості 213,6 тис. сімей.

Як повідомляла «Україна Комунальна» раніше, уряд затвердив механізм надання субсидій та пільг мешканцям ОСББ та ЖБК. Не залежно від того, хто є утримувачем будинку, пільгові категорії громадян зможуть одержати субсидії на утримання житла.

 
Коментарі (0)