ГоловнаНовини ЖКГФінансування ЖКГКомунальники потопають у боргах

Комунальники потопають у боргах

У Луганській області рівень розрахунків споживачів за електроенергію за січень-червень склав 89,4%. Цей показник нижче середнього рівня розрахунків по країні,

У Луганській області рівень розрахунків споживачів за електроенергію за січень-червень склав 89,4%. Цей показник нижче середнього рівня розрахунків по країні, повідомила прес-служба ТОВ «Луганське енергетичне об'єднання». Наприклад, у Житомирській області рівень розрахунків за спожиту електрику становить 99,6%, в Херсонській - 102,1%, Черкаській - 101,7%. На 1 липня 2012 року сума боргу споживачів перед ТОВ «ЛЕО» склала 970 млн грн, яку сформували 1,73 тис. боржників, повідомляє компанія.

До недобросовісних споживачам застосовуються заходи з припинення безоплатного споживання електроенергії. На початок другого півріччя в Луганській області від електрики були відключені більше 800 абонентів всіх категорій. «Взагалі, дебіторська заборгованість перед ТОВ« ЛЕО »на кінець першого півріччя становить понад 1 мільярд гривень. Тобто, на цю суму абоненти спожили електрики, не розплатившись за нього. Сума в 970 мільйонів гривень виходить шляхом вирахування попередніх виплат. Найбільші боржники, як і раніше, підприємства ЖКГ. Борг населення - більше 78 мільйонів гривень» - говорить заместель директора енергозбуту ТОВ «ЛЕО» Сергій Горобцов. П'ятірка енергопостачальних підприємств з найбільшою заборгованістю споживачів: ПАТ «Донецькобленерго» - 2,88 млрд грн, ВАТ «Дніпрообленерго» - 1,04 млрд грн, «Київенерго» - 930 млн грн, ВАТ «Запоріжжяобленерго» - 700 млн грн. Всього ж по Україні понад 25 тис. боржників із сумою боргу 12,7 млрд грн, з них від електромережі відключено 8,4 тис. абонентів. Найбільша заборгованість за спожиту електроенергію у Донецькій, Дніпропетровській, Луганській та Київській областях.

 
Коментарі (0)