ГоловнаНовини ЖКГНадзвичайні подіїКомунальники Слов'янська рятують місто від потопу

Комунальники Слов'янська рятують місто від потопу

Основна проблема, яку намагаються вирішити комунальні служби, це підтоплення вулиць міста.

Довгоочікуване після сильних морозів потепління в черговий раз зненацька перевіряє на міцність комунальні служби міста. Незважаючи на те, що, комунальники звітують про те, що до весни готувалися завчасно, проблем уникнути не вдалося.

Основна проблема, яку намагаються вирішити комунальні служби, це підтоплення вулиць міста. Незважаючи на те, що КП «Водозниження» вже кілька днів працює в цілодобовому режимі, прибрати всю воду після танення снігу не виходить.

Найбільші проблеми виникли на вул.Володарського (в районі будинку № 65), біля зупинки «Управління керамкомбінату», на перехресті вул.Чубаря та вул.Комунарів, на вул.Короленка і вул.Льва Толстого біля Центрального ринку.

Затоплення вулиць викликало перебої в роботі міського громадського транспорту. За словами директора СТрУ Сергія Іванченка, у вихідні дні і в понеділок через те, що вода заливала електрообладнання тролейбусів, графіки руху не дотримувалися.

Проблем електротранспорту додавали і водії автобусів, які нібито спеціально створювали на дорогах ситуації, при яких тролейбуси зупинялися. Комунальні служби в першу чергу осушують саме ті вулиці, на яких працює електротранспорт.

У той же час керівник КП «Водозниження» Сулейман Фарзаліев запевнив, що всі насосні станції по місту працюють, а на проблемних ділянках водозниження проводять за допомогою мотопомп, переносних насосів та іншої спецтехніки. Основна проблема на сьогоднішній день - це замерзла в багатьох місцях зливова каналізація, відігріти яку комунальники встигли лише в найбільш затоплених районах.
 

В цілому ж в Слов'янську планують вирішувати проблему глобально. У Міністерстві з надзвичайних ситуацій на розгляді знаходиться комплексна програма боротьби з підтопленням. На реалізацію цієї програми знадобиться витратити близько 150 млн грн, а розрахована вона далеко не на один рік.

А в цьому році гроші закладені тільки на поточне утримання систем водозниження і модернізацію насосного обладнання.

Джерело - «Східний проект»

 
Коментарі (0)