ГоловнаНовини ЖКГНадзвичайні подіїКомунальників Донеччини спіймали на «відмиванні» грошей

Комунальників Донеччини спіймали на «відмиванні» грошей

У Донецькій області керівників одного з комунальних підприємств спіймали на розтраті держкоштів. Зокрема, комунальники завищили вартість проведення ремонтних робіт та «відмивали» гроші через низку фіктивних структур.

На Донеччині посадовців одного з краматорських комунальних підприємств викрили на розтраті державних коштів у особливо великих розмірах. Про це «Україні Комунальній» повідомили у прес-службі СБУ.

Як йдеться у повідомленні, комунальники завищили вартість проведення ремонтних робіт на 10 млн грн та «відмивали» гроші через низку фіктивних структур-одноднівок.

Зазначається, під час обшуків було вилучено комп’ютерну техніку, податкову документацію, «чорну» бухгалтерію та 200 тис. грн готівки.

«Відкрито кримінальне провадження за ч. 5 ст. 191 (привласнення, розтрата майна шляхом зловживання службовим становищем) Кримінального кодексу України. На рахунки підприємств, залучених до протиправної схеми, накладено арешт. Тривають невідкладні слідчі дії, спрямовані на документування всіх фактів протиправної діяльності», - повідомили в Службі безпеки.

Як повідомляла «Україна Комунальна» раніше, комунальники Одеси зайво отримали від держави більше 10 млн грн на погашення різниці в тарифах через неправильно проведені розрахунки. Окрім того, працівникам було зайво виплачено заробітну плату.

 
Коментарі (0)