ГоловнаНовини ЖКГГазопостачанняКомунальним підприємствам загрожує штучне банкрутство

Комунальним підприємствам загрожує штучне банкрутство

НАК «Нафтогаз України» створює ситуацію для доведення місцевих комунальних підприємств до штучного банкрутства через невірний розрахунок пропорцій сплати за спожитий газ.

Про це під час прес-конференції сказав аналітик Асоціації міст України Ярослав Рябошук, - інформує УНН.

«Розрахунки комунальних підприємств – це 75% природного газу на потреби населення, 25% на потреби інших споживачів. Це логічно і обґрунтовано, оскільки житлові площі значно перевищують ті площі, які використовуються бюджетними установами і комерційними організаціями. Однак НАК «Нафтогаз України» пропонує безпідставно, без будь-яких обґрунтувань записати для комунальних підприємств протилежні пропорції – 25% газу на потреби населення, а 75% на потреби інших споживачів. Таким чином, майже вдвічі завищується ціна природного газу для комунальних підприємств, тобто штучно заводять комунальне підприємство у банкрутство», - зазначив Ярослав Рябошук.

За словами аналітика, якщо комунальне підприємство погодиться з такими розрахунками, то прокуратура або інші контролюючі органи матимуть право звинуватити керівника такого підприємства у зловживанні повноваженнями.

Водночас, за його словами, не підписання таких актів тягне за собою тиск з боку НАК «Нафтогаз України» щодо обмеження постачання природного газу, що у свою чергу спровокує обмеження постачання тепла до житлових приміщень.

Ярослав Рябошук наголосив, що держава має втрутитись в дії НАК «Нафтогаз України» і вжити заходів щодо забезпечення необхідних об’ємів постачання природного газу по тій ціні, яка сьогодні закладена до тарифу.

Нагадаємо, у вересні цього року Кабінет міністрів вирішив збільшити статутний капітал НАК «Нафтогаз України» на 7,4 млрд грн шляхом викупу акцій додаткової емісії за рахунок випуску облігацій внутрішньої державної позики.

 
Коментарі (1)
Александр1
07 Грудня 2012 p. 16:25
Обязать "Нафтогаз" установить счетчики у всех потребителей (требования ДБН) и проблема отпадет сама собой. Сегодня мы платим за "воздух" в квитанциях.