ГоловнаНовини ЖКГНовини ЖКГКонтроль над ЖЕКами переклали на плечі киян

Контроль над ЖЕКами переклали на плечі киян

Мешканці Шевченківського району столиці будуть самі контролювати роботу місцевих ЖЕКів. Відповідне розпорядження вже підписано.

У Шевченківському районі столиці мешканці зможуть контролювати діяльність житлово-комунальних організацій. Про це «Україні Комунальній» повідомили у прес-службі Шевченківської РДА.

«Підписано розпорядження, згідно якого відтепер на якість житлово-комунальних послуг безпосередній вплив здійснюватиме громада району через орган самоорганізації населення. Зокрема, плани ремонту будинків будуть формуватися разом з ОСНами, а представникам будинкових комітетів надаватимуть безперешкодний доступ до місць проведення робіт. Прийматиме виконані ремонти комісія за участю громадськості» - йдеться у повідомленні.

За словами голови Шевченківського району Петра Пантелеєва, подібна практика може розповсюдитися найближчим часом і по всьому місту.

Окрім того, у Шевченківській РДА зауважують, що сьогодні діяльність ЖЕКів  мають контролювати майже 20 різноманітних державних органів, проте їхня робота від цього не поліпшується. Самі ж мешканці, як споживачів житлово-комунальних послуг, практично відсторонені від  контролю їхньої якості.

 
Коментарі (0)