ГоловнаНовини ЖКГВодопостачанняКрим може здобути водну незалежність

Крим може здобути водну незалежність

На розвиток інженерної інфраструктури Криму, зокрема, на створення системи сталого водопостачання, Росія планує до 2020 року виділяти мільярди рублів.

Уряд Росії має намір направити 66 млрд руб. до 2020 року на розвиток інженерної інфраструктури Кримського півострова, зокрема, - на створення системи сталого водопостачання. Про це повідомив Міністр РФ у справах Криму Олег Савельєв, передає агентство ИТАР-ТАСС. 

«Основний обсяг цих коштів буде спрямовано на вирішення проблем забезпечення власними водними джерелами та зняття будь-якої залежності господарсько-побутової діяльності Кримського півострова від Північно-Кримського каналу», - пояснив він.

Крім того, Міністр зазначив, що однією з найважливіших умов розвитку регіону є залучення приватних інвестицій. Їх, перш за все, планується залучати в промисловий сектор, для чого передбачається створити чотири індустріальних парку, а також туристично-рекреаційний комплекс, в тому числі і з розвитком нових туристичних кластерів. На ці цілі в програмі передбачено 39 млрд руб. При цьому пан Савельєв підкреслив, що мова йде тільки про інфраструктурному забезпеченні приватних інвестицій за рахунок коштів бюджету.
 
Як раніше повідомляла «Україна Комунальна», у Росії назвали дату закінчення будівництва Керченського мосту, який з'єднав би аннексированный півострів і РФ. В уряді Росії зазначили, що споруду планують повністю реалізувати наприкінці 2018 року.
 
Коментарі (0)