ГоловнаНовини ЖКГФінансування ЖКГКрим отримає мільйони на ремонт доріг

Крим отримає мільйони на ремонт доріг

У поточному році містам і районам Криму нададуть адресну субвенцію з Державного бюджету України на ремонт доріг комунальної власності

У поточному році містам і районам Криму нададуть адресну субвенцію з Державного бюджету України на ремонт доріг комунальної власності.

Про це повідомив заступник Голови Ради міністрів АРК Азіз Абдуллаєв на розширеному засіданні з керівниками міст і районів, повідомляє прес-служба Радміну АРК.

Зазначені кошти керівники регіонів автономії повинні розподілити між своїми сільськими та селищними радами, згідно з раніше затвердженою Кабінетом Міністрів України схемою.

Відповідно до зазначеної схеми, Рада міністрів АРК, з урахуванням пропозицій від міст і районів республіки, визначає замовників робіт і забезпечує прийняття рішення про затвердження переліку об'єктів будівництва, реконструкції, ремонту та утримання вулиць і доріг у межах обсягів субвенції. «На даний момент, готується проект постанови Ради міністрів Криму, в якому буде остаточно затверджено весь перелік об'єктів, які потребують, як в капітальному ремонті, так і в реконструкції», - повідомив Азіз Абдуллаєв.

Віце-прем'єр доручив керівникам міст і районів терміном до 19 квітня представити Республіканському комітету АРК з будівництва та архітектури перелік даних об'єктів.

До теперішнього часу вже підготували такі переліки в Джанкої, Євпаторії, Саках та Сімферополі.

«Активізуйте свою роботу в цьому напрямку. Розгляньте, обговоріть це на своїх сесіях. До початку курортного сезону та приїзду відпочиваючих у нас з вами залишилося зовсім небагато часу», - підсумував віце-прем'єр.

Довідка:

Згідно з Законом України «Про Державний бюджет України на 2012 рік» передбачена субвенція з Держбюджету місцевим бюджетам на будівництво, реконструкцію, ремонт та утримання вулиць і доріг комунальної власності в населених пунктах. Обсяги коштів у розмірі понад 84 млн грн, передбачені цією субвенцією, розподілені між 11 містами, 14 районами і бюджетом Криму. Крім того, планується виділити близько 8 млн грн з бюджету Криму на ремонт доріг півострова.

Ольга Гальчинська

 

 
Коментарі (0)